Muziek

Een nieuwe avontuurlijke affiche / kleurt soms buiten de lijnen.
Ontdek welke muzikanten het voorjaar opluisteren met akoestische pracht, nachtelijke electronica, speelse jazz, een cinéconcert, een muziekmatinee en veel meer!

PROGRAMMA

10.02 Vijf jaar Dauwtrip op locatie
14.02 Hamdam jamsessie
21.02 The Germans + Klein Volk ism Democrazy
28.02 Els Van Riel & Jelle Martens 16 mm cinéconcert ism Art Cinema OFFoff

03.03 schntzl + Liew Niyomkarn muziekmatinee
13.03 Hamdam jamsessie
20.03 Mary Ocher + Ararat ism Scratch+Snuff
27.03 Roxane Métayer + Suzan Peeters + Kaboom Karavan ism Blickwinkel

10.04 Hamdam jamsessie
12.04 Poor Isa + Ingar Zach + Frederik Leroux ism Aspen
24.04 Soccer Committee + the puddle parade + The Dengie Hundred ism Morc Records

04.05 Ka Baird + Alex Deforce & Charlotte Jacobs ism VIERNULVIER
08.05 Hamdam jamsessie
25.05 Tien euro voor een bord muziek + tafelen / ism een-twee

© Leontien Allemeersch

Muziek in de Koer

Op woensdag – en weekenddagen kan je in de Koer kennismaken met jonge en vernieuwende muzikale projecten. Bij de samenstelling van het programma kiezen we voornamelijk voor muzikanten die vanuit een kunstenaarschap met hun métier bezig zijn. De voorkeur gaat uit naar projecten die afwijken, die ietwat scheef zitten, en die op een radicale en avontuurlijke manier ongekende muzikale velden opzoeken.

 

Muziekwerkgroep

De muzikale lijn is altijd in beweging, maar wordt nauwgezet in het oog gehouden door de muziekwerkgroep (Leontien Allemeersch, Ehsan Yadollahi, Linde Carrijn, Jelle Martens en Wim Segers).

Wil je optreden in de Koer? Vul dan dit formulier in.
Interesse om samen te werken? Stuur een mailtje naar Leontien.

 

De Koer is een verborgen parel in Gent. Ze is erin geslaagd een heel enthousiast, jong en luisterend publiek op te bouwen. Deze plek heeft het potentieel een nieuw kruispunt te worden voor nieuwe muziek. – Jens Bouttery, GRZMS, Thunderblender e.a.

© Leontien Allemeersch

Projecten

Naast het muziekprogramma werkt de muziekwerkgroep samen met vele partners om een veelheid aan klanken wijds te verspreiden buitenom de Koer. Hier vind je de projecten die de Koer in het verleden al georganiseerd heeft.

Hamdam

Hamdam: een uitnodiging om samen klanken, melodieën en composities te delen. Grijp je instrument, stem, beweging of beeld en vertel je verhaal tijdens dit vertelmoment!

Hamdam: “de persoon die dezelfde lucht inademt”, in Iran wordt een goede vriend ‘Hamdam’ genoemd. Vrienden die vrijuit emoties en gedachten delen met elkaar zonder bang te zijn voor een oordeel.

Meer informatie via ehsaninen@gmail.com.
ism Arshe vzw

© Faber Mahieu

A SCHOOL CALLED TRIBE

Rappers en producers werken samen met jazz-pop studenten van KASK & Conservatorium. Erik Bogaerts & Fatih Devos nemen deze groep op sleeptouw richting een licht onvoorspelbare mix van jazz, hiphop en slam poetry, gegroeid uit de muzikale en tekstuele ‘flavours’ van alle betrokkenen. Dit concert reist na een try-out in club Telex naar drie partnerorganisaties in Gent, Brussel en Antwerpen (tba).

 

Meer informatie