10:30 De foyer gaat open, welkom voor koffie en koek!

11:00 Liew Niyomkarn is een experimentele geluidskunstenaar. Ze verkent echo’s en sustained geluiden die voortkomen uit akoestische instrumenten en programmeertaal. In haar werk integreert Liew Niyomkarn field recordings om de essentie van tijd en alledaagse routines vast te leggen, terwijl ze zich onderdompelt in geluiden van de wildernis, archiefopnamen en ambient muziekcultuur.

12:00 Toetsenman Hendrik Lasure en drummer Casper Van De Velde knutselen als schntzl met percussie, samplers, toetsenborden en drums. Een orkest van twee personen, dansend en cirkelend om elkaar heen. De muziek van schntzl is hyper visueel, provocerend én vriendelijk tegelijk. Popmuziek uit een parallel universum, dwars tegen gevestigde waarden maar met een voorliefde voor kitsch.

Hun jongste – en ondertussen al hun derde – album Holiday werd overal lovend onthaald. De Standaard: “Dit is muziek die niet echt te definiëren valt en dat maakt ze net boeiend. Met Holiday levert schntzl zijn derde en beste plaat af.” De Morgen: “Maximalistische synths à la Rustie, hartverlammende ambient en kinderlijke, gedesoriënteerde grooves. Wonderlijk!”

Schntzl © Ramy Moharam Fouad

13:00 Schuif mee aan de lange tafel voor een heerlijke, versgemaakte koerlunch.

Liew Niyomkarn © Che Go Eun