Verhuur

Verenigingen, organisaties en buurtbewoners kunnen ruimtes op de Koer gebruiken voor culturele, sociale en artistieke activiteiten. Kunstenaars, muzikanten, dansers… zijn ook welkom voor repetities en voorstellingen. Onze eigen programmatie krijgt uiteraard voorrang. Door herhaaldelijke problemen en klachten van omwonenden kunnen de ruimtes van de Koer niet meer gebruikt worden voor privé evenementen, zoals verjaardagen, trouwfeesten e.a. Sociale, culturele en artistieke activiteiten die onze visie onderschrijven krijgen voorrang op privé-activiteiten. Om nachtlawaai te vermijden verhuren we niet voor feesten met dj’s en nachtelijk dansvertier. De infrastructuur, vooral wat betreft geluidsisolatie, moet daarvoor eerst verbeterd worden.

Grote zaal

Grootte: 150 m²
Beschikbaar: overdag en ’s avonds
Gebruik: feesten, theater, concerten, debatten en andere grote activiteiten.
Capaciteit: stoelen in theateropstelling: 120, stoelen aan tafels: 80, staand: 200
Bar: volledig uitgeruste bar met koelkasten, spoeltafel, glazen, koffiezet, waterkoker
Op aanvraag beschikbaar materiaal: podiumelementen, spots, geluidsinstallatie, audiovisuele apparatuur en beamer volgens beschikbaarheid

Een ruimte reserveren?

Bekijk of de ruimte vrij is op je gewenste momenten in de agenda.

Een aanvraag die je via het online aanvraagformulier of per mail naar verhuur@dekoer.be.
met volgende info:
– welke ruimte je wil gebruiken
– datum of data, begin- en einduren
– informatie over je activiteit (omschrijving, privé/publiek, betalend, aantal deelnemers…)
– noden betreffende drank, materiaal, technische ondersteuning…

De aanvragen worden beantwoord op woensdag of donderdag, stuur je vraag dus zo veel mogelijk op voorhand (minimum een week) indien je zeker tijdig antwoord wil.

Extra info

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een kernwaarde op de Koer: we zetten in op circulaire economie, lokale netwerken, eerlijke vergoeding voor alle betrokkenen, eerlijke handel, respect voor de buren… Allemaal dingen waar we achter staan, maar niet alleen kunnen verwezenlijken. Door middel van een gediversifieerd prijzenbeleid, willen we initiatieven die onze visie en missie delen een duwtje in de rug geven met tot 40% korting op de huurprijzen. De korting wordt berekend via het online aanvraagformulier  en een evaluatie achteraf. Deze methode is ontwikkeld in het project Spore Geven, met de steun van Gent Klimaatstad.

Muziek
We respecteren (de slaap van) onze buren. Luide muziek kan tot ten laatste 22u. Geluidsinstallaties kunnen enkel van de Koer gehuurd worden.

Drank
Je koopt drank aan de stockprijzen van de Koer. Het verbruik wordt bepaald door een stocktelling door de Koer voor en na de activiteit. Je kan indien je wil aanwezig zijn bij de telling.

Poetsen
Alle ruimtes moeten tegen het afgesproken tijdstip opgeruimd en nat gekuist worden na gebruik, de koelkasten dienen terug aangevuld te worden zoals ze gevuld waren voor verbruik.