19:30 De foyer gaat open, welkom voor een drankje!

20:00 ARARAT is een internationaal project, ontstaan uit twee residenties in de Koer en La Malterie in Lille. Karen Willems (drum) en Benwa Meneers (gitaar) gingen er in dialoog met Elya Bernard (zang & keys) en Clément Decaudin (effecten & elekctronica).

21:00 Experimentele, politieke popartieste Mary Ocher keert terug naar de Europese podia met een uitzonderlijke nieuwe plaat: Approaching Singularity: Music for The End of Time. Het album gaat vergezeld van een essay dat autoritarisme, weerbarstige technologie en de diverse politieke en ethische implicaties van de huidige veranderingen voor de mensheid verkent. 

Al anderhalf decennium maakt Mary hardnekkig, gepassioneerd en compromisloos werk. Rauw, tot nadenken stemmend, sociaal en creatief tegen de stroom in, met onderwerpen als autoriteit, identiteit en conflict. Haar werk is even betoverend als polariserend, variërend van traditionele folk tot rauwe garage uit de jaren 60, ambient met etherische zang en abstracte synths, tot experimentele pop met Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes wanneer ze optreedt met haar drummers (Your Government).

Mary tourde in 40 landen met eerdere releases, waarvan de laatste zijn opgenomen met H.J. Irmler van Krautrock pioniers Faust. Onlangs werd ze uitgenodigd door Animal Collective om op te treden op Le Guess Who? festival, bracht ze een liefdadigheids-EP uit voor Oekraïne en stelde ze een compilatie samen voor onderwijs voor meisjes in Afghanistan.

In samenwerking met Scratch+Snuff.

© Mary Ocher