De Keuken

De keuken is het kloppende hart van de Koer. De kookploeg kookt voor artiesten en Koervolk, als voor publiek en andere passanten. Op regelmatige basis verrassen we bezoekers, buurtbewoners en andere toevallige voorbijgangers met bourgondische buffetten en Breugheliaanse feestmalen. Het typeert de werking om iedereen die langskomt op een onvoorwaardelijke, huiselijke manier te ontvangen. Doorgaans begint en eindigt een dag op de Koer met samen eten en/of drinken. Etenstijd is het moment waarop alle aanwezigen op de site samenkomen aan een lange tafel, waar muzikanten naast tuiniers zitten en klussers naast koks. 

 

De kookploeg bestaat uit professionele koks, doorwinterde groentesnijders, fervente afwassers en ander keukenvolk met een brede waaier aan kennis en kunde. In de organisatie van de keuken neemt iedereen een rol op vanuit het eigen interesseveld en leert iedereen van elkaar. Zo is de keuken een informele leerschool met ruimte voor persoonlijke leertrajecten.

 

KoerVoer is zo goed als altijd vegetarisch, enkel op feestelijke gelegenheden wijken we voor de gelegenheid eens af. We streven ernaar om de keuken zo ecologisch en duurzaam mogelijk te maken. Dat wil zeggen dat we rekening houden met elke stap in de voedselproductie bij het samenstellen van het menu en de keuze van leveranciers. Meer details daarover kan je lezen in de voedselstrategie.

(c) Leontien Allemeersch

(c) Marie Deseyn

(c) Leontien Allemeersch