27 maart 2024

ROXANE MÉTAYER & SUZAN PEETERS + KABOOM KARAVAN muziek

→ Tickets (pay what you can €10 - €13 - €16 / kansentarief €2,6)

19:30 De foyer gaat open, welkom voor een drankje.

20:00 Roxane Métayer + Suzan Peeters

Roxane Métayer is een muzikante en beeldend kunstenaar. Haar project houdt het midden tussen folk en experimentele muziek en bestaat uit geluidsopnames gemaakt in de natuur. Hieraan voegt ze viool, blaasinstrumenten, percussie en haar eigen stem toe. Roxane bracht verschillende albums uit, bij labels zoals KRAAK en Morc. Haar laatste concerten speelde ze onder meer in AB Salon, Les Ateliers Claus en de Beursschouwburg in Brussel. Ze tourde onlangs ook in Japan (oktober 2023) en speelde in de Instants Chavirés in Parijs. In haar visuele werk verbeeldt Roxane fictieve fauna en flora door middel van verschillende media en materialen zoals bijenwas, klei of zeep.

Suzan Peeters is een accordeonist, componist en improvisator. Ze experimenteert met nieuwe klankkleuren -en texturen binnenin de accordeon, waarmee ze de illusie creëert van een synthesizerklank. Gecombineerd met live elektronica en een vibrerend massagebord wordt de grens tussen akoestisch en elektronisch nog vager.

Roxane Métayer

21:30 Kaboom Karavan is het alter ego van soundwizard Bram Bosteels. Met een mix van zelfgemaakte instrumenten, akoestische snaarinstrumenten en electronica, creëert hij een unieke wereld van klanken. Kaboom Karavan bracht vier albums uit op het Berlijnse Miasmahlabel. Een vijfde allbum is voorzien voor 2024. Live wordt Bosteels vergezeld van Stefaan Smagghe (viool en sarangi) en Steven Tevels (electronica en gemotoriseerde instrumenten)

In samenwerking met Blickwinkel.

Suzan Peeters

Kaboom Karavan