Bouwspeelplaats

Samen gaan we aan de arbeid op de Koer. Slag om stoot. Steen per steen. De bouwspeelplaats geeft ruimte aan spel en experiment. We bouwen voornamelijk met gerecupereerde materialen, en herontwerpen wat reeds gebouwd is. De Koer onderschrijft de noodzaak aan een wendbare bouwcultuur. Welkom op de bouwspeelplaats!

Bouwplannen 2022

Schroef, plank en steen: de Koer staat weer klaar om verbouwd te worden! Kom, en deel in arbeidsvreugde tijdens de bouwweken in juni.

Op het programma voor alle bouwlustigen: het finaliseren van de zaal, transformeren van de buitenruimte tot zomerse oase en afwerken van alle mogelijke hoekjes en kantjes. Daarbovenop bouwt resident Liesbeth aan een fabriek vol bakstenen: de eerste geconstrueerde aanzet voor een reeks sculpturen.

Voor al dat werk verwelkomen we naar goede gewoonte vele Helpende Handen, welkom op de werf!

Toiletten

Het grootste pronkstuk van de bouwwerken tot nu toe zijn de toiletten. Tijdens de bouwwerken wordt een stuk van de Koer afgebroken. Omdat de toiletten net deel uitmaken van de ruimtes die verdwijnen, moest er op zoek gegaan worden naar een oplossing. Die is er nu gekomen. Er werd lang nagedacht over hoe alle materialen konden hergebruikt worden. De toiletten zijn uit het gebouw gesneden en verplaatst in zijn geheel. Ze staan op hun nieuwe plek en zijn aangesloten op regenwater. Zie ze schitteren.

Bouwarchief

De afgelopen jaren werd er alreeds veel gebouwd dankzij veel helpende handen, duik hier in het bouwarchief.