Bouwspeelplaats

Samen gaan we aan de arbeid op de Koer. Slag om stoot. Steen per steen. De bouwspeelplaats geeft ruimte aan spel en experiment. We bouwen voornamelijk met gerecupereerde materialen, en herontwerpen wat reeds gebouwd is. De Koer onderschrijft de noodzaak aan een wendbare bouwcultuur. Welkom op de bouwspeelplaats!

Bouwplannen 2022

Schroef, plank en steen: de Koer staat weer klaar om verbouwd te worden! Kom, en deel in arbeidsvreugde tijdens de bouwweken in juni.

Op het programma voor alle bouwlustigen: het finaliseren van de zaal, transformeren van de buitenruimte tot zomerse oase en afwerken van alle mogelijke hoekjes en kantjes. Daarbovenop bouwt resident Liesbeth aan een fabriek vol bakstenen: de eerste geconstrueerde aanzet voor een reeks sculpturen.

Voor al dat werk verwelkomen we naar goede gewoonte vele Helpende Handen, welkom op de werf!

woensdag 1 t.e.m. zondag 5 juni: Bouwweek IX
woensdag 8 t.e.m. zondag 12 juni: Bouwweek X
woensdag 22 t.e.m. zondag 26 juni: Bouwweek XI
woensdag 29 juni t.e.m. zondag 3 juli: Bouwweek XII

 

Toiletten

Het grootste pronkstuk van de bouwwerken tot nu toe zijn de toiletten. Tijdens de bouwwerken wordt een stuk van de Koer afgebroken. Omdat de toiletten net deel uitmaken van de ruimtes die verdwijnen, moest er op zoek gegaan worden naar een oplossing. Die is er nu gekomen. Er werd lang nagedacht over hoe alle materialen konden hergebruikt worden. De toiletten zijn uit het gebouw gesneden en verplaatst in zijn geheel. Ze staan op hun nieuwe plek en zijn aangesloten op regenwater. Zie ze schitteren.

Archief
2022

Klusdagen, voorjaar 2022
iedere donderdag, 10 februari t.e.m. 19 mei 2022
Klusdag ter voorbereiding van de verbouwing.

Bouwweken, voorjaar 2022
Op de planning: ontmantelen van het oude café, afwerken van de nieuwe bar en het podium in de zaal en het verplaatsen van de toiletten. Elke dag start met een korte bespreking van de dagplanning en taakverdeling om er daarna in te vliegen. Over de middag warmen we ons aan een lekkere maaltijd. Komt en deelt in de arbeidsvreugde!

26 t.e.m. 30 januari: Bouwweek V
2 t.e.m. 6 februari: Bouwweek VI
9 t.e.m. 13 februari: Bouwweek VII
16 t.e.m. 20 februari: Bouwweek VIII

2021

Klusdagen, najaar 2021
iedere woensdag, 14:00 – 18:00
13 oktober t.e.m. 15 december 2021
Er wordt getimmerd aan de zaal we maken het gebouw klaar voor de verbouwing. Al bouwend hergebruiken we de aanwezige materialen.

Bouwweken, zomer 2021
De ontmanteling, afbraak middenbouw en de zaal voorbereiden voor het najaar met een nieuwe tribune, bar en podium. Strippen en het terras zomerklaar maken.

16 t.e.m 20 juni:
Bouwweek I
23 t.e.m. 27 juni: Bouwweek II
8 t.e.m. 11 september:
Bouwweek III
15 t.e.m. 18 september: Bouwweek IV

Klusdagen, voorjaar 2021
iedere donderdag, 29 april t.e.m. 10 juni 2021
Klusdag ter voorbereiding van de verbouwing.

2019

Bouwweken, zomer 2019
Naar jaarlijkse gewoonte bouwen we tijdens de zomer aan de Koer. Dit jaar staat de bouwzomer in het teken van ontwerp. Buiten spelen we verder en binnen bouwen we meerdere maquettes.

28 t.e.m. 31 augustus: Bouwzomer deel 1
11 t.e.m. 14 september: Bouwzomer deel 2

Gesteund als Participatieproject kansengroepen vanuit het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media en Stad Gent.

2018

Bouwweken, zomer 2018
De werken staan in functie van het beter en functioneler maken van de ruimtes. We bouwen verder aan de oven, de ruwbouw, de keuken, de zaal, een pad voor de tuin en het stockage- & signalisatieplan.

16 augustus t.e.m. 15 september: Bouwzomer deel 1 & Bouwzomer deel 2

Gesteund als Participatieproject kansengroepen vanuit het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media en Stad Gent.