Contact

de Koer
vzw De Vergunning
Meibloemstraat 86, 9000 Gent

info@dekoer.be | +32 (0)9 391 18 98

BTW: BE 0534.540.274
rekeningnummer: BE86 8939 4408 0150
(vdk bank – BIC VDSPBE91)
facturen mailen naar factuur@dekoer.be

– Informatie Kruispuntbank van Ondernemingen
– Statuten

 

FacebookInstagram | TikTokSoundcloud

Team

Leontien Allemeersch
artistiek coördinator

Leontien ondersteunt kunstenaars en collectieven die zich in en rond de Koer ontwikkelen. Vanuit deze artistieke praktijken maakt ze verbindingen met (buurt)partners om een resem aan verhalen te delen aan de buitenwereld. Meestal heeft ze daarbij ook nog een camera in de hand om allerlei gewoel vast te leggen.

zij/haar
leontien@dekoer.beLinkedIn
Contacteer Leontien voor: Artistieke Werking (ontwikkeling & publieksprogramma) en Fondsenwerving & Sponsoring.

 

Lukas De Block
communicatie- en projectcoördinator 

Lukas maakt het onzichtbare zichtbaar. In beeld en woord (her)interpreteert hij de werking waardoor de buitenwereld kan proeven van de Koer. Daarnaast ondersteunt hij het reilen en zeilen van de cinemawerking: Ciné Rio en Ciné Bambino. Naast fervent filmliefhebber kan je Lukas bij toeval ook wel eens terugvinden als muzikant.

hij/hem
lukas@dekoer.be – LinkedIn
Contacteer Lukas voor: Communicatie & Pers en Ciné Rio.

Te

Michiel De Baets
werking- en herontwikkelingscoördinator

Michiel is de aanjager van het gewoel dat zich een weg baant door de Koer. Vol enthousiasme ondersteunt hij verschillende initiatieven die er plaatsvinden. Als bruggenbouwer tussen koervolk en partners zorgt hij in de plek voor ontmoeting, verbeelding en actie.

hij/hem
michiel@dekoer.beLinkedIn
Contacteer Michiel voor: Herontwikkeling, Vrijwilligerswerking en Soundroutes (A School Called Tribe)

 

Gwen Van Dale
zakelijk coördinator

Gwen behoedt met veel zorg de Koer voor juridisch en zakelijk ongemak en vertaalt het boekhouden in een transparant, werkbaar instrument voor de organisatie. Ze kent de ins & outs van zaken, begroten, boekhouden en het bestuur van verenigingen en vennootschappen.

zij/haar
administratie@dekoer.be – LinkedIn
Contacteer Gwen voor: verhuur, zakelijke vragen, juridische en financiële vragen.

Freelancers

Wiebe Moerman
Wiebe is professioneel torenbouwer en timmerman. Na een periode in de bouw smeet hij zich op sociale tijdelijke invullingen, hij zette het project Boer’nBrood mee op, bouwde een serre samen met de gebruikers van De Site, initieerde de Meubelfabriek en specialiseerde zich verder in het collectief bouwen van constructies. Wiebe bouwt freelance aan de herontwikkeling van de Koer.

hij/hem
wiebe@dekoer.be

Jelle Martens
grafisch vormgever
hij/hem
jelle@dekoer.be

Steven Janssens
technieker
hij/hem
steven.janssens@dekoer.be

Stagiairs

Wil je stage lopen bij de Koer? Stuur een mailtje naar Michiel

Maya D’Hondt
Stagiair vrijwilligers – en gemeenschapswerking
zij/haar
maya@dekoer.be

An-Sofie Vanheule
Stagiair communicatie
zij/haar
an-sofie@dekoer.be

Werkgroepen

Muziek
Drijvende kracht achter de klanken die zinderen door de Koer.
Contactpersoon: Ehsan Yadollahi, Jelle Martens, Wim Segers en Linde Carrijn.
Contactpersoon: Leontien Allemeersch,
leontien@dekoer.be

Ciné Rio
De cinema van de Koer wordt in goede banen geleid door de cinéclub.
Contactpersoon: Janne Quintelier en Lukas De Block.
cinerio@dekoer.be

de Koervariaties
Iedere vrijdag deelt de Koervariaties-werkgroep een avondvullend programma: van artistieke buitensporigheid tot verrassend initiatief die onder geen enkele noemer thuis te brengen is.
Contactpersoon: Leontien Allemeersch,
leontien@dekoer.be

de Keuken
De kookploeg vult op tijd en stond de keuken vol geuren en smaken.
Contactpersoon: Michiel De Baets,
michiel@dekoer.be

den Oven
Brood, pizza, koekjes en alles wat te maken heeft met vuur en bakken.
Contactpersoon: Michiel De Baets,
michiel@dekoer.be

de Tuin – Projectpagina
Handen in de aarde! De Tuin is een klein, groen baken van rust achteraan op de Koer.
Contactpersoon: Michiel De Baets,
michiel@dekoer.be

Raad van bestuur

De raad van bestuur van VZW De Vergunning is samengesteld uit onafhankelijke bestuurders die tien keer per jaar vergaderen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een mandaat van 4 jaar.

Riet Steel bestuurder sinds 2016
LinkedIn

Riet woont in de buurt, is van opleiding pedagoog en werkt als inhoudelijk stafmedewerker bij SAAMO Oost-Vlaanderen. Voordien ondersteunde ze opbouwwerk overheen Vlaanderen en Brussel en deed ze ervaring op als praktijkgericht onderzoeker rond verstedelijking en gemeenschapsvorming.

Anniek Vanhee bestuurder sinds 2018
LinkedIn

Anniek managet sinds meer dan tien jaar de big band Flat Earth Society en focust als bestuurder op de zakelijke en artistieke aspecten van de werking van de Koer.

Eline Vermeirbestuurder sinds 2018
LinkedIn

Eline is opgeleid als master in de Kunstwetenschappen en heeft ervaring artistiek medewerker bij de Vieze Gasten.

Elise van Beurdenbestuurder sinds 2020
LinkedIn
Elise heeft jarenlange ervaring bij verschillende nationale en internationale culturele instellingen. Haar focus ligt steeds op het jonge publiek. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker bij de Brede Schoolwerking van Stad Gent en ondersteunt ze het team van De Koer in hun zoektocht naar subsidies en beleidslijnen. Zij verzorgde tot nu toe de Ciné Bambinos op de Koer.

Tessa Boeykensbestuurder sinds 2021
LinkedIn
Tessa is buurtbewoonster en behaalde recent haar doctoraat in de geschiedenis via een participatief actieonderzoeksproject met een focus op gedeelde narratieven en gemeenschapsgeschiedenis. Hiervoor deed ze etnografisch veldwerk in Guatemala waar ze de film
Los Retornados maakte in co-creatie met een multi-etnische gemeenschap van teruggekeerde vluchtelingen in verzet tegen de bouw van een stuwdam op hun territorium. Ze is mede-oprichtster van het Belgisch Latijns Amerika Netwerk ENCUENTRO en van het Participatory Video Festival, waarvan de eerste editie in 2018 plaatsvond in de Koer. Momenteel werkt ze voor vzw Confluences waar ze co-creatieve en participatieve actie(onderzoeks)projecten begeleidt die de stedelijke veerkracht van Brussel willen verhogen. 

Raad van bestuur

De raad van bestuur van VZW De Vergunning is samengesteld uit onafhankelijke bestuurders die tien keer per jaar vergaderen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een mandaat van 4 jaar.

Jan Ginneberge bestuurder sinds 2020
Jan is trompettist en heeft reeds 25 jaar ervaring in investeren in mensen en organisaties in een internationale context. Jan is licentiaat in de Pedagogische Wetenschappen; werkte meer dan 20 jaar in verschillende internationale HR teams als generalist maar ook als specialist in de integratie, ontwikkeling en retentie van topkaders en talent. Naast ervaring als begeleider van veranderingsprocessen in een globaliserende context heeft hij ook aan de lijve ondervonden wat het betekent een internationale organisatie op te zetten en te leiden. Sinds 2008 is Jan actief als zelfstandig consultant, en ondersteunde talrijke bedrijven in hun zoektocht naar een verbeterde effectiviteit. Hij zit ondertussen ook in het bestuur van de Hamsessions vzw en van bigband ’t Mouvement.

Alexander Heirmanbestuurder sinds 2020
Alexander is een product van de Brugse Poort. Hij is er geboren en getogen en was er jarenlang actief in de jeugdbeweging. Tegenwoordig werkt hij voor de Vlaamse Overheid, initieel rond tewerkstelling en sociale economie, intussen op het beleidsdomein onderwijs & vorming. Tussendoor volgde hij aan de UGent een postgraduaat Social Profit Management. Met de kennis van dat laatste en de liefde voor de buurt zet hij zich graag in voor de Koer.

Maarten Van der Linden bestuurder sinds 2020
Maarten is ingenieur-architect en vennoot bij BAST. Hij staat de Koer graag bij met (bouw-)advies. Hij stond tevens mee aan de wieg van Ciné Rio.

Fatih De Vosbestuurder sinds 2021
Fatih is een Gentenaar getogen in’t Rabot. Na een opleiding sociologie is hij werkzaam als jeugdwerker bij Graffiti vzw en is daarnaast ook rapper, schrijver en host. Met een hart voor de Gentse jeugd, diversiteit en muziek engageert hij zich bij verschillende projecten zoals o.a. BE-PART van Kunstencentrum Vooruit, de Vuurgroep van het Gents Kunstenoverleg en de werkgroep Cultuur van Burgerplicht Gent. Gedreven door passie en engagement bouwt hij bruggen, deelt hij zijn kritische blik en geeft energie aan alles wat beweegt.