Contact

de Koer
vzw De Vergunning
Meibloemstraat 86
9000 Gent

info@dekoer.be
+32 (0)9 391 18 98

 

BTW: BE 0534.540.274
rekeningnummer: BE86 8939 4408 0150
(vdk bank – BIC VDSPBE91)
facturen mailen naar factuur@dekoer.be

informatie Kruispuntbank van Ondernemingen
statuten

 

Facebook
Instagram
Soundcloud

Team

Wiebe Moerman
herontwikkelingscoördinator
wiebe@dekoer.be

Wiebe is professioneel torenbouwer en timmerman. Na een periode in de bouw smeet hij zich op sociale tijdelijke invullingen, hij zette het project Boer’nBrood mee op, bouwde een serre samen met de gebruikers van De Site, initieerde de Meubelfabriek en specialiseerde zich verder in het collectief bouwen van constructies. Wiebe verzorgt de scenografie van de Koer en ondersteunt projecten en producties bij technische en logistieke vragen.

Tim Bruggeman
artistiek coördinator 
tim@dekoer.be

Tim vrijwaart ruimte voor artistieke eigenwijsheid. In dialoog met artiesten en partners jaagt hij een culturele productie aan. Hij coördineert de muziekprogrammatie, residentiewerking en het project Soundroutes. Verder ontfermt hij zich over de externe communicatie van de Koer.

Leontien Allemeersch
project- en communicatie coördinator
leontien@dekoer.be

Leontien gooit alle woorden over de Koer in de wereld.

Team

Jef Seghers
zakelijk coördinator
jef@dekoer.be

Jef behoedt met veel zorg de Koer voor juridisch en zakelijk ongemak en vertaalt het boekhouden in een transparant, werkbaar instrument voor de organisatie. Hij kent de ins & outs van zaken, begroten, boekhouden en het bestuur van verenigingen en vennootschappen. Verder is hij ook aspirant-astronaut en maakt hij lekkere hamburgers.

Romy Straetmans
Gemeenschaps- en vrijwilligerscoördinator
romy@dekoer.be

Romy heeft een grote fascinatie voor mensen en de wereld. Ze gelooft in de kracht van acties (kunstzinnig, sociaal of totaal iets anders) om mensen samen te brengen. Op de Koer is ze aanspreekpunt voor kleine en grote dromen, bezorgdheden en wilde plannen van de vrijwilligers en vult ze de ruimtes in met verhuur. Naast een luisterend oor heeft ze allesbehalve een zittend gat, dus steekt ze graag een handje toe waar nodig.

 

Werkgroepen

Muziekprogrammatie
Tim Bruggeman, Jelle Martens en Wim Segers
concerten@dekoer.be

 

Ciné Rio
De cinema van de Koer wordt in goede banen geleid door de cinéclub. 
cinerio@dekoer.be

Freelances

Jelle Martens
grafisch vormgever
jelle@dekoer.be

Jelle is de drijvende kracht achter de visuele identiteit van de Koer.

Raad van bestuur

De raad van bestuur van VZW De Vergunning is samengesteld uit onafhankelijke bestuurders die tien keer per jaar vergaderen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een mandaat van 4 jaar.

Riet Steel

Riet is van opleiding pedagoog en werkt als stafmedewerker bij Sam vzw (Steunpunt Mens en Samenleving) en ondersteunt de sector samenlevingsopbouw met betrekking tot gebiedsgericht werken, maatschappelijk innoveren en actiegericht onderzoek.

LinkedIn
(bestuurder sinds 2016)

Anniek Vanhee

Anniek managet sinds meer dan tien jaar de big band Flat Earth Society en focust als bestuurder op de zakelijke en artistieke aspecten van de werking van de Koer.

LinkedIn
(bestuurder sinds 2018)

Eline Vermeir

Eline is opgeleid als master in de Kunstwetenschappen en heeft ervaring artistiek medewerker bij de Vieze Gasten.

LinkedIn
(bestuurder sinds 2018)

Elise van Beurden

Elise heeft jarenlange ervaring bij verschillende nationale en internationale culturele instellingen. Haar focus ligt steeds op het jonge publiek. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker bij de Brede Schoolwerking van Stad Gent en ondersteunt ze het team van De Koer in hun zoektocht naar subsidies en beleidslijnen. Zij verzorgde tot nu toe de Ciné Bambinos op de Koer.

Raad van bestuur

De raad van bestuur van VZW De Vergunning is samengesteld uit onafhankelijke bestuurders die tien keer per jaar vergaderen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een mandaat van 4 jaar.

Jan Ginneberge

Jan is trompettist en heeft reeds 25 jaar ervaring in investeren in mensen en organisaties in een internationale context. Jan is licentiaat in de Pedagogische Wetenschappen; werkte meer dan 20 jaar in verschillende internationale HR teams als generalist maar ook als specialist in de integratie, ontwikkeling en retentie van topkaders en talent. Naast ervaring als begeleider van veranderingsprocessen in een globaliserende context heeft hij ook aan de lijve ondervonden wat het betekent een internationale organisatie op te zetten en te leiden. Sinds 2008 is Jan actief als zelfstandig consultant, en ondersteunde talrijke bedrijven in hun zoektocht naar een verbeterde effectiviteit. Hij zit ondertussen ook in het bestuur van de Hamsessions vzw en van bigband ’t Mouvement.

Linh Vo

Linh is juriste met een hart voor cultuur. In een vorige job had ze ook ervaring met het coördineren van een sociale werking. Ze komt graag eens ‘zwemmen’ op de Koer en waar mogelijk haar steentje bijdragen.

Alexander Heirman

Alexander is een product van de Brugse Poort. Hij is er geboren en getogen en er jarenlang actief in de jeugdbeweging. Tegenwoordig werkt hij voor de Vlaamse Overheid rond tewerkstelling en sociale economie (WSE). Tussendoor volgde hij aan de UGent een postgraduaat Social Profit Management. Met de kennis van dat laatste en de liefde voor de buurt zet hij zich graag in voor de Koer.

Maarten Van der Linden

Maarten is ingenieur-architect en vennoot bij BAST. Hij staat de Koer graag bij met (bouw-)advies. Hij stond tevens mee aan de wieg van Ciné Rio.