gedeelde grond

Het project Gedeelde Grond zal de komende twee jaar (’18 en ’19) groepen mensen samenbrengen rond 6 betekenisvolle Collectieve Acties. Deze acties spreken tot de verbeelding, testen het potentieel van de ruimte en verbreden de werking van de Koer. De Koer ontwikkelt zo vanuit de praktijk een methodiek om van de site effectief een gedeelde grond te maken; een superdiverse bruisende creatie- en ontmoetingsplek.

Het Project ‘Gedeelde Grond’ wordt als Participatieproject kansengroepen gesubsidieerd vanuit het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media.

Actie IV: Kinderen Baas

Tijdens de paasvakantie zijn de kinderen baas op de Koer!

Speel jij soms ook graag eens de baas? Heb jij soms ook zin om jouw gedacht eens goed te zeggen? En ben je tussen 6 en 10 jaar oud? Dan is de Koer op zoek naar jou!

Op 10, 11 en 12 april toveren we de Koer om tot een creatieve broedplaats waar kinderen hun zotste ideeën kwijt kunnen om van de Koer ook hùn plaats te maken. Tijdens deze belevingsdriedaagse nemen we de Koer samen met hen onder handen. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds dompelen we hen onder in uiteenlopende creatieve workshops waarin ze vorm geven aan hun wildste Koer-dromen. Op zondag 14 april worden de resultaten gepresenteerd bij de Ciné Bambino vertoning.

De plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven is de boodschap!

Praktisch:
Voor kinderen van 6 tot 10 jaar
Woensdag 10.04 t.e.m. vrijdag 12.04 telkens van 9:00 tot 17:00
Je schrijft in voor 3 dagen.
Deelnameprijs: €50 – UiTPAS kansentarief €10

Info en reservatie:
Via mail op emma@dekoer.be
Vermeld bij reservaties telkens: naam, voornaam en geboortedatum van het kind, adres en telefoonnummer van één van de ouders.

Actie III: 72 Uur Vuur

de Koer en VOEM steken drie dagen de oven aan en nodigen uit om mee te komen stoken, bakken en proeven. Verder ligt er niets vast, al slaat de verbeelding op hol: Een tweedubbele raketverbranding brengt de oven op temperatuur, trompetten schallen op elke straathoek en brood uit alle hoeken van de wereld wordt in de oven geschoven.

We plannen drie werkmomenten om 72 UUR VUUR voor te bereiden en een dak te bouwen voor de oven.
We werken vrijdag 09.11, 16.11 & 23.11 en starten telkens om 09:30 met koffie, we bekokstoven het programma bij de lunch om 12:30 en ruimen de werf op tegen 17:00.

Heb je een idee? Goesting om erbij te zijn? Mail eva@dekoer.be of kom gewoon langs. Meer info www.dekoer.be

Actie II: BOUWZOMER

Naar jaarlijkse gewoonte bouwen we tijdens de zomer aan de Koer. De werken staan in functie van het beter en functioneler maken van de ruimtes. We bouwen verder aan de oven, de ruwbouw, de keuken, de zaal, een pad voor de tuin en het stockage- & signalisatieplan.

We werken vier dagen per week, van donderdag t.e.m. zondag aan het volgende ritme:

09:30-10:00 – Koffie
10:00-12:30 – Werken
12:30-13:30 – Lunch
13:30-16:30 – Werken
16:30-17:00 – Opruimen van de werf

Meer info bouwzomer:
Donderdag 16.08 tem zaterdag 15.09, we werken telkens van donderdag t.e.m. zondag. We starten met koffie om 9:30 en werken tot 17:00. Een kookploeg zorgt telkens voor een heerlijk middagmaal.

Zin om te helpen ontwerpen, bouwen, koken, verzetten? Stuur een mail wiebe@dekoer.be & eva@dekoer.be of sluit gewoon aan.

© De Koer

Actie I: BASSIN PUBLIC

Tapijten schuren met de buren

Voor BASSIN PUBLIC transformeerde de Koer tot een publieke wasplaats waar uitgenodigd werd tot collectief kuisen. Op grote schaal en speelse wijze werden de tapijten van de Brugse Poort gewassen. Deelnemers uit de buurt en daarbuiten demonstreerden praktische kunde of onkunde in het kuisen terwijl er ingespeeld werd op het rijke universele erfgoed en de verhalen rond kuisen.

De aanzet voor deze actie kwam van Clara Vankerschaver, voormalig resident bij de Koer. In de zeeptuin en met het collectief Om Zeep wordt er verder gewerkt aan duurzaam onderhoud.

© Michele Moranka

 

 

 

 

SPONSORS & PARTNERS