25 juni 2021 – 26 juni 2021

(Dis)placed interventions – Elly Van Eeghem De Ontmanteling

vrijdag 25 en zaterdag 26 juni, 19:30 

Elly Van Eeghem werkte als kunstenaar zes jaar lang rond de verbeelding van stadsontwikkeling en de co-creatie van publieke ruimte. Ze deed onderzoek op straat, presenteerde documentaire voorstellingen in leegstaande panden, richtte lokale buurtateliers op en bouwde samen met bewoners aan publieke installaties. Het hele werkproces kreeg neerslag in haar boek (Dis)placed interventions: Making public space in urban landscapes (2019).

In een intieme solovoorstelling brengt Elly het boek tot leven: ze vertelt over de trage start van elk participatief project, over de vele verrassingen onderweg en over wat achterblijft wanneer het werk schijnbaar afgelopen is.

De voorstelling is bedoeld voor een klein publiek: maximum 10 mensen die samen met Elly rondom tafel zitten. Van studenten en professionals in stedenbouw, kunst of buurtwerk tot geïnteresseerden in inspirerende vormen van samenwerking.

Met weinig middelen tovert Elly de ruïne van de Koer om tot een plek die groter blijkt dan we dachten.

 

Tickets vrijdag 25 juni, 19:30
Tickets zaterdag 26 juni, 19:30
€10 / €2 UiTPAS KANSENTARIEF

Elly Van Eeghem (°1983, Gent) werkt als kunstenaar vanuit een fascinatie voor stadsontwikkeling en de verhouding tussen plan en werkelijkheid, ontwerp en gebruik. Haar werk omvat video’s, foto’s, acties en architecturale installaties in de publieke ruimte die gedeeld worden met publiek in musea, kunstencentra of op locatie. Ze maakt individueel werk maar gaat ook vaak collectieve projecten aan met buurtbewoners, schoolkinderen of verwante makers. Elly geeft les in de opleiding Autonome Vormgeving aan KASK in Gent. Haar artistiek onderzoek werd gecoproduceerd door het Stadsatelier van Kunstencentrum Vooruit.

 

I.h.k.v. Gedeelde Grond – Actie IV: De Ontmanteling en i.s.m. Tot in de stad!, detheatermaker en Vooruit.

(Dis)placed interventions © Leontien Allemeersch