15 augustus 2021

Ruimten Rondom: Een wandeling als buurtbioloog, deel 2 wandeling door de Brugse Poort

14:00 – 16:00 Hoe vormt ons dagelijks handelen onze omgeving? Ruimten Rondom is een zoektocht naar alledaagse verhalen en gewoontes. Door te wandelen wordt de Brugse Poort telkens van een andere kant bekeken en wordt er geluisterd naar verdoken stemmen van de buurt. De wandelingen worden in kaart gebracht en de verhalen worden opgenomen, uitgeschreven, en weer ingesproken, zo ontstaat er één gezamenlijk verhaal, één alledaagsheid, een wandeling van en voor de buurt.

Een wandeling als buurtbioloog, deel 2

Olifantenpaadjes, mensen die tegels uit hun trottoir halen om er bloemetjes in te kweken, de buurt als een grote wildlife survival jungle… waarom niet? Hoe neemt de natuur het over van de mens, en hoe probeert de mens deze tegen te werken of (stiekem) te helpen? In deze tweede wandeling als buurtbioloog gaan we op zoek naar de groenste route door de buurt, en leren we ondertussen dat onkruid niet bestaat.

Ruimten Rondom

Met het project Ruimten Rondom gaat resident, Katinka de Jonge op pad doorheen de buurt. Ze onderzoekt plaats en plaatselijkheid, en gaat via wandelingen in dialoog met de omgeving. Het onderzoek zal uiteindelijk resulteren in een geluidswandeling als portret van de buurt.

I.h.k.v. Gedeelde Grond – Actie IV: De Ontmanteling en i.s.m. Tot in de stad!, detheatermaker en Vooruit.

 

Inschrijven