Archief

De Koer in Huis

Tijdens de corona-lockdown in het voorjaar van 2020 bouwden we aan een de Koer-programma maar dan binnenshuis. Dagelijks werd er nieuwe muziek, unieke filmtips en inspirerende interviews gedeeld met ons publiek.

 

Ontdek de Koer in Huis hier.
Gluren bij de buren

Via een innovatief cultureel project gingen drie organisaties: de Koer, Huysmanhoeve en Bolwerk bij elkaar over het muurtje kijken. Op zoek naar gedeelde uitdagingen en mogelijke oplossingen. Het traject bestond uit het bezoeken van elkaars organisaties, uitwisselingsmomenten en werkmomenten. Telkens met een delegatie van beroepskrachten en vrijwilligers.

 

Lees hier meer over deze uitwisseling.
De Zetting
Een ode aan de Brugse Poort.
05.10.2019 – 06.10.2019

Resident Edwin Stolk organiseerde De Zetting in het kader van het residenten programma 2018-2019. Geïnspireerd op de Vlaamse volkssport ‘De Vinkenzetting’ werden de inwoners van de Brugse Poort uitgenodigd hun favoriete vogelgeluid uit hun huis te laten klinken. Zo ontstaat er een zonevreemde poëzie in de stenen straatjes van de Brugse Poort.

 

Lees hier meer.

Om Zeep
Duurzaam onderhoud van de Koer.

Resident Clara Vankerschaver initieerde het project Om Zeep dat later deel werd van het overkoepelend project, Gedeelde Grond. Zij ontwikkelde een zeeptuin, natuurlijke planten die als grondstoffen kunnen dienen om onze eigen zeep te ontwikkelen. Deze werd dan ook weer ingezet om de Koer te onderhouden.

De Koer veranderde in een publieke wasplaats tijdens Bassin Public. De buurt werd uitgenodigd om samen tapijten te schuren met de zeep die ontwikkeld was.

 

Lees hier meer.