gedeelde grond

10-12.05.18 BASSIN PUBLIC

Tapijten schuren met de buren

De Koer verandert in een publieke wasplaats en nodigt tijdens het Bom Festival uit tot collectief kuisen. De tapijten van de buurt worden op grote schaal en speelse wijze gewassen. Véél water, een dompelbad, een drooginstallatie, zepen, borstels, rollers en wringers zijn voorhanden, het wassen doen we samen. Demonstreer je kunde of onkunde en word sowieso verrast door het schoonste onderhoud. Schrijf jouw eigen tapijt in ter reiniging en kom ook zelf meewerken, kuisen en kletsen.

WERKMOMENTEN

In aanloop naar het evenement BASSIN PUBLIC zoeken we helpende handen. Kom meehelpen tijdens de volgende werkmomenten:

Woe 18.04  #1   16:00 – 18:00
We bedenken en bouwen de wasplaats! Hoe maken we het waterreservoir, dompelbad, spoelbak, droogrek, … ? Kinderen en verbeelding welkom!

Woe 25.04  #2   16:00 – 18:00
We experimenteren met zepen en recepten! Waaruit zijn tapijten gemaakt en welke wasproducten zijn het meest geschikt?

Woe 02.05  #3   16:00 – 18:00
We werven vuile tapijten in de buurt! Wie wil zijn tapijt zelf komen of laten wassen?

 

Bassin Public is de eerste Collectieve Actie van het project Gedeelde Grond. Gedeelde Grond zal de komende twee jaar (’18 en ’19) groepen mensen samenbrengen rond 6 betekenisvolle Collectieve Acties. Deze acties spreken tot de verbeelding, testen het potentieel van de ruimte en verbreden de werking van de Koer. De Koer ontwikkelt zo vanuit de praktijk een methodiek om van de site effectief een gedeelde grond te maken; een superdiverse bruisende creatie- en ontmoetingsplek.

Het Project ‘Gedeelde Grond’ wordt als Participatieproject kansengroepen gesubsidieerd vanuit het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media.

Bassin Public