gedeelde grond

Het project Gedeelde Grond zal de komende twee jaar (’18 en ’19) groepen mensen samenbrengen rond 6 betekenisvolle Collectieve Acties. Deze acties spreken tot de verbeelding, testen het potentieel van de ruimte en verbreden de werking van de Koer. De Koer ontwikkelt zo vanuit de praktijk een methodiek om van de site effectief een gedeelde grond te maken; een superdiverse bruisende creatie- en ontmoetingsplek.

Het Project ‘Gedeelde Grond’ wordt als Participatieproject kansengroepen gesubsidieerd vanuit het departement Cultuur, Jeugd, Sport & Media.

Actie II: BOUWZOMER

Naar jaarlijkse gewoonte bouwen we tijdens de zomer aan de Koer. De werken staan in functie van het beter en functioneler maken van de ruimtes. We bouwen verder aan de oven, de ruwbouw, de keuken, de zaal, een pad voor de tuin en het stockage- & signalisatieplan.

We werken vier dagen per week, van donderdag t.e.m. zondag aan het volgende ritme:

09:30-10:00 – Koffie
10:00-12:30 – Werken
12:30-13:30 – Lunch
13:30-16:30 – Werken
16:30-17:00 – Opruimen van de werf

Meer info bouwzomer:
Donderdag 16.08 tem zaterdag 15.09, we werken telkens van donderdag t.e.m. zondag. We starten met koffie om 9:30 en werken tot 17:00. Een kookploeg zorgt telkens voor een heerlijk middagmaal.

Zin om te helpen ontwerpen, bouwen, koken, verzetten? Stuur een mail wiebe@dekoer.be & eva@dekoer.be of sluit gewoon aan.

© De Koer

Actie I: BASSIN PUBLIC

Tapijten schuren met de buren

Voor BASSIN PUBLIC transformeerde de Koer tot een publieke wasplaats waar uitgenodigd werd tot collectief kuisen. Op grote schaal en speelse wijze werden de tapijten van de Brugse Poort gewassen. Deelnemers uit de buurt en daarbuiten demonstreerden praktische kunde of onkunde in het kuisen terwijl er ingespeeld werd op het rijke universele erfgoed en de verhalen rond kuisen.

De aanzet voor deze actie kwam van Clara Vankerschaver, voormalig resident bij de Koer. In de zeeptuin en met het collectief Om Zeep wordt er verder gewerkt aan duurzaam onderhoud.

© Michele Moranka

 

 

 

 

SPONSORS & PARTNERS