Ehsan Yadollahi

A lullaby tells stories of motherland

Ehsan is een muzikant die tijdens zijn residentie een ambitieus project op poten zet over de landsgrenzen heen. Hij groeide op in Iran. Vanaf 2010 verliet hij zijn thuishaven en begon hij te reizen, eerst naar Maleisië en vervolgens naar Europa. Hij raakte in deze periode gefascineerd door de gelijkenissen tussen mensen uit verschillende landen. Door de overeenkomsten te bekijken in het gedrag van volkeren probeerde Ehsan de cultuur en tradities beter begrijpen. Hij spitste zich toe op het observeren van folkmuziek. Gedurende vele jaren in Iran bestudeerde hij traditionele Iraanse muziek die hem hielp om verbanden te vinden tussen verschillende toonladders. Hij leerde met zijn bevindingen verhalen te vertellen terwijl hij al improviserend verschillende emoties uitdrukt in zijn muziek. In dit project wordt de rijkdom van volksmuziek in andere landen en de connectie met Gent verkend. Mooie melodieën worden herontdekt en er worden nieuwe verhalen op gebouwd. De verborgen connecties tussen mensen ontdekken, via ritmes, toonladders, melodieën en gevoelens staan centraal in Ehsans werk.

Een uitgebreid interview met Ehsan over zijn plannen bij de Koer vind je hier.

© Aurelie Raha

Hamdam

Hamdam: een uitnodiging om samen klanken, melodieën en composities te delen. Grijp je instrument, stem, beweging of beeld en vertel je verhaal tijdens dit vertelmoment!

Hamdam: “de persoon die dezelfde lucht inademt”, in Iran wordt een goede vriend ‘Hamdam’ genoemd. Vrienden die vrijuit emoties en gedachten delen met elkaar zonder bang te zijn voor een oordeel.

Iedere maand organiseert Ehsan in samenwerking met Anouk Turnock een Hamdam-bijeenkomst, welkom om mee te vertellen tijdens één van de volgende momenten!

Woensdag 17 augustus, 20:00
Woensdag 14 september, 20:00
Woensdag 12 oktober, 20:00
Woensdag 9 november, 19:30
Woensdag 14 december, 19:30
Woensdag 8 maart, 19:30
Woensdag 12 april, 19:30
Woensdag 17 mei, 19:30

 

Oproep

De overeenkomsten tussen mensen met verschillende achtergronden is waar het allemaal om draait. Hiervoor wordt het slaaplied ofwel de ‘lullaby’ gebruikt als verhalende vorm van muziek. Ehsan gaat op zoek naar muzikanten met verschillende achtergronden in de Brugse Poort die slaapliedjes uit hun thuisland willen spelen. De slaapliedjes worden aangeleerd en overgoten met invloeden uit andere culturen en improvisaties.

Woon je in de Brugse Poort? Heeft jouw thuisland een aanstekelijk slaaplied? Wil je deze delen met Ehsan? Neem dan contact op via e-mail: ehsaninen@gmail.com

 

Hamdam, 17 augustus 2022, © Leontien Allemeersch.

Hamdam, 17 augustus 2022, © Leontien Allemeersch.

Hamdam, 17 augustus 2022, © Leontien Allemeersch.

Hamdam, 17 augustus 2022, © Leontien Allemeersch.

Hamdam, 17 augustus 2022, © Leontien Allemeersch.

Hamdam, 17 augustus 2022, © Leontien Allemeersch.