Azam Masoumzadeh

An archive of imaginary conversations between distant neighbourhoods

Met An archive of imaginary conversations between distant neighbourhoods onderzoekt Azam Masoumzadeh de geschiedenis in de laat 20e eeuw van de Brugse Poort in relatie tot Qazvin Port in Teheran. Tijdens haar residentie werkt ze aan denkbeeldige conversaties tussen de twee plekken en hun inwoners. Deze hebben op veel vlakken veel gelijkenissen – maar zijn ook ook werelden op zich.

In een kort beeldverhaal geeft Azam een inkijk in de eerste fase van haar werkproces. Ze nodigt iedereen uit om verhalen te delen en zo de geschiedenis van de buurt, de Brugse Poort opnieuw op te bouwen vanuit een gemeenschappelijk perspectief.

Woon je in de Brugse Poort? Heb je historische foto’s en/of verhalen vanuit een vrouwelijk perspectief in relatie tot de buurt? Wil je deze delen met Azam? Neem dan contact op via e-mail: azam@dekoer.be

 

Evenementen

Project bijeenkomst
zaterdag 17 juli, 14:00 – 16:00
Tijdens deze bijeenkomst geeft Azam een inkijk in het project. We delen persoonlijke verhalen, herschrijven de geschiedenis en fantaseren samen over de toekomst. Meer informatie

Het is nooit te laat, It’s never too late
zondag 8 augustus, 14:00 – 16:00

Azam Masoumzadeh en Katinka de Jonge bundelen de wandelkrachten. Samen nemen ze je mee op tocht langs de geschiedenis van de Brugse Poort. Hoe zag de buurt er vroeger uit? En hoe is dat nog zichtbaar in het straatbeeld van nu? Wie zijn de verdoken stemmen van deze geschiedenis? Meer informatie.

Reading Together #1 with (not) another reading group
zondag 17 oktober, 14:00 – 17:00, Boekhandel Limerick
Resident Azam gaat in gesprek met (not) another reading group over haar favoriete boeken en inspirerend drukwerk. Welke dynamiek bestaat er tussen wat een kunstenaar of ontwerper ziet, leest, verzamelt, hoort, … en uiteindelijk creëert? Meer informatie.

Project bijeenkomst, 17 juli 2021, © Tim Theo Deceuninck

© Azam Masoumzadeh

Project bijeenkomst, 17 juli 2021, © Tim Theo Deceuninck

Project bijeenkomst, 17 juli 2021, © Tim Theo Deceuninck