29 april 2022

Soep Opera & Cities without memories Projectvoorstelling

10:00 Kruip in de huid van een denkbeeldig collectief en beslis samen over wat er met de ruimte gebeurt. Soep Opera is een georkestreerde improvisatieoefening. Er zijn verschillende mogelijkheden om een besluit te nemen en de uitkomst is altijd anders. Maar dat er een besluit genomen wordt staat vast. Gebaseerd op gesprekken met artistieke werkplek de Koer en theatrale alliantie K.A.K. ontworpen kunstenaars Renée en Katinka een script. Het verloop zal tijdens de performance bepaald worden door collectieve en individuele keuzes. Voor individuen die een graag een keer willen ervaren hoe het is om deel uit te maken van een collectief en voor collectieven die willen ervaren hoe het gaat in een ander collectief dan dat van henzelf.

Het semi-fictieve geïllustreerde project, Cities without memories, wil een gesprek en vragen op gang brengen rond de aanwezigheid, het voortbestaan en de verdwijning van vrouwen in twee verschillende buurten. Kunstenaar Azam Masoumzadeh onderzocht voor dit project twee verschillende buurten: de Brugse Poort in Gent en Qazvin Gate in Teheran. Vermengd met verbeelding en humor, doet dit project ons nadenken over de geschiedenis vanuit een ander perspectief.

ism Kunstencentrum Voo?uit, Manoeuvre, Campus Atelier, Kunsthal, KASK School of Arts, LUCA School of Arts, CAMPO, Villa Voortman en Design Fest Gent

In het kader van het festival Openbare Werken. Een artistieke zoektocht naar de rol van het publiek(e) in de stad.

Vrije bijdrage

 

Tickets

© Leontien Allemeersch