26 juli 2020

Zondag Acht Dagen: Ikraaan, Okkupeerder, ALOIS & VLB

Deze zomer verwelkomen we iedereen om samen zondag te vieren. Verpozen, uithangen en wegzakken op je favoriete binnenplaats.

Vandaag is een lofzang aan het Nederlandse woord, van hiphop tot soultrap. De meest besmettelijke beats vind je vandaag in de Koer! In samenwerking met DEMOCRAZY.

14:00 Het terras is open, frisse drankjes, gevulde magen, verdoken hoekjes, randgewoel, schaduw- en zonovergoten plekken!

15:00 ALOIS & VLB
Dit Gents duo wordt al langer dan vandaag vernoemd als het aanstormend talent van de hiphopwereld. Onlangs brachten ze de EP ‘Proberen’ uit, een eigenzinnige en volledig zelf in elkaar gebokste plaat om U tegen te zeggen. ALOIS & VLB is een verzameling verfijnde woorden, jazzy invloeden die boom bap vibes ontdekken gedrenkt in een vlijmscherpe flow.

17:00 Okkupeerder + Gasten
Okkupeerder is een Gents hiphop collectief dat wordt gedreven door de drums van Jan Heirman. Bijgestaan door door 4 muzikanten en 2 woordsmeden brengen ze een heftige mix tussen rap, slam poetry, hiphop en jazz. Verwacht je niet aan gouden kettingen en schaars geklede danseressen, maar aan rijmelarij en instrumentale prestaties van de bovenste plank.

18:00: Maaltijd aan 8 euro
Heerlijke Risotto met kastanjechampignons en een salade. Zolang de voorraad strekt.

19:00 IKRAAAN
IKRAAAN draagt haar hart op de tong en raakt zo iedereen recht in het hart. Ze brengt muziek uit heilige noodzaak, over de obstakels op haar route en de vele putten in de weg die ze tot nog toe bewandelde. Een zoetgevooisde stem die flirt met R&B, hip hop, neo-trap soul én rap.

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

Hoe we de richtingaanwijzers plaatsen, alles coronaproof houden en meer-van-dat-soort-informatie vind je hier.

Met steun van Stad Gent, Vedett, Nationale Loterij / Loterie Nationale en Coop Apotheken.