25 april 2023

Tot in de stad! toonmoment

Tot in de Stad! nodigt je uit om verschillende kunstenaars-projecten in relatie tot de stad te ontdekken. Voor deze editie van work-in-progress nemen verschillende makers betrokken bij CAMPUSatelier en de Koer je mee in hun werking, artistieke uitdagingen en mogelijke toekomstplannen.

Programma

9:30 Ontvangst in de Koer (Meibloemstraat 86, Gent).

10:00 Blik op afgeronde en lopende projecten van kunstenaars-in-residentie bij de Koer. Met o.a. Suzanne De Baene, Liesbeth Henderickx, Michiel Soete, Ehsan Yadollahi en het Verfatelier.

12:00 Lunch in de Koer.

13:30 Ontvangst in CAMPUSatelier (Rerum-Novarumplein 10, Gent).

14:00 Blik op afgeronde en lopende projecten van kunstenaars-in-residentie bij CAMPUSatelier. Met o.a. een screening van Andy Sarfo’s kortfilm over de Projectweek Publieke Ruimte en een gesprek met Kristof Van Gestel over het collectieve collageproject Papier Van Hier En Daar.

16:00 Afronding

Het programma is gratis mee te volgen. Bevestig je deelname via mail aan leontien@dekoer.be.

Tot in de Stad! ondersteunt artistieke praktijken die werken met/in/over dynamieken in de stad. Op (on-)regelmatige momenten organiseren ze reflectie-, presentatie- en deelmomenten. Wat gemeenschappelijk is, is dat deze artistieke praktijken bewust in dialoog gaan met bewoners en de omgeving, bottom-up werken vanuit wat er al is en een reflectief en kritisch aspect in zich hebben.

Tot in de Stad! is een netwerk van 9 partnerorganisaties gevestigd in Gent: Kunsthal Gent, Manoeuvre, Piloot.co, Jong Gewei, CAMPUSatelier, VIERNULVIER, de Koer, KASK & Conservatorium School of Arts, en LUCA School of Arts.

© Leontien Allemeersch