30 oktober 2020

Geannuleerd: Het Balanseer(t) woord

De Koer sluit voor onbepaalde tijd de deuren. Zorg voor elkaar en hopelijk tot snel.

Het Balanseer(t) vult de avond met een grote hoeveelheid lettertekens, afgewerkt met gedachtestreepjes en punten.

 

19:30 Deuren open.

20:00 Gerard Herman leest voor uit zijn bundel en begeleidt zichzelf.
Het werk van Gerard Herman laat zich niet vatten in één enkel medium. Film, beeldende kunst, muziek: noem maar op en Herman heeft er een hilarische titel voor. In zijn spontane en veelzijdige kunstpraktijk gaat hij breed-maatschappelijke onderwerpen niet uit de weg. Hij doet dit echter meestal met de nodige dosis poëzie, naïeve en absurde humor waardoor zijn werk erg toegankelijk wordt. In 2016 verscheen Allemaal Gedichten. Zijn nieuwe bundel is nu verkrijgbaar.

21:00 Karel De Sadeleer leest voor uit zijn roman, met muziek van Naga Ghost.
Messentrekkers is een frivole levensroman waarin Ali Haniyeh, een Zwitserse Palestijn, getuigenis aflegt van zijn komieke paranoia. Heel onbewust fileert hij zijn eigen gespleten afkomst en het leven in de stad dat nu eens rond het pan-Europese fantoom stuntelt en er dan weer fluitend overheen banjert.

Karel De Sadeleer is na omzwervingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland in Gent beland. Hij schrijft proza, poëzie en essays over kunst. Messentrekkers is zijn debuutroman.

Naga Ghost is Annelies van Dinter en Christophe Claeys: uitgepuurde songwriting in dialoog met een percussieve vorm van het tourettesyndroom, ofwel vonken en literaire melodieën.

Doorlopend: Melissa Giardina en Arne De Winde gaan in gesprek met de auteurs.

 

Tickets €2/ UITPAS KANSENTARIEF €0,40
Corona richtlijnen