07 maart 2024 – 09 maart 2024

ECOPOLIS: KIEMKRACHT festival

KIEMKRACHT is een festival voor mond, maag en land. Op een speelse en toegankelijke manier wordt iedereen uitgenodigd om kritisch na te denken over hun voedsel en het land waarop dit geproduceerd wordt. Welke nieuwe verhalen en mythes kunnen er verteld worden? Tijdens deze driedaagse delen verschillende denkers en doeners, boeren en kunstenaars, wetenschappers en kok, filmmmakers hun verbeeldende ideeën. 

In het kader het project International Stomachs presenteren studenten van Autonome Vormgeving ism Amy Franceschini en Anna Schlooz ism CAMPUSatelier hun onderzoeken met het publiek.

Seedlings – Seeds as (Space)time Travelers
Zaterdag 9 maart, 14:00 – 15:00
Locatie: Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard, Jubileumlaan 219, Gent
Met: Studenten Autonome Vormgeving van KASK & Conservatorium ism de Koer

Artists make art like farmers grow food.
– The Rural, Edited by Myvillages, published by Whitechapel Gallery and The MIT Press, 2019, page 198.

Een zaadje is een ruimtetijdsreiziger. Wanneer zaden de omstandigheden voor kieming tegenkomen, wortelen en ontwaken ze; in een gebaar dat visueel een beetje lijkt op een radio-ontvanger die zijn antenne uitklapt, stuurt het zaadje een kleine wortel uit, gevolgd door een kleine stengel, en zo voelt en ontvangt het vanuit zijn omgeving. Sluit je aan bij de kunstenaars van de Kask masterclass in een actie om een satellietboerderij op te richten die is gemaakt van zaailingen die zijn verzameld uit supermarkten in de buurt. Deze kleine boerderij zal een analogie zijn voor een ander stuk grond gelegen op de degoedinge boerderij in Zuid-West Gent. Doe met ons mee in de creatie van transmissies tussen de twee locaties; planten, wortelen, zaadmaskers en het creëren van nieuwe stedelijke legendes.

Tafelen
Zaterdag 9 maart, doorlopend van 12:00 tot 17:00
Locatie: Lokaal Dienstencentrum De Vlaschaard, Jubileumlaan 219, Gent
Met: Anna Schlooz ism CAMPUSatelier

Anna zwerft al een tijdje rond in de Watersportbaan. Op zoek naar recepten, gevulde koelkasten, boodschappenlijstjes en lievelingsgerechten. Tijdens Tafelen nodigt ze je uit aan tafel om samen te proeven van hetgeen dat ze tegenkwam. Wat ligt er standaard in jouw voorraadkast? Welk eten mis je in de buurt? Waarmee mag ik je wakker maken, en wat wil je nog leren koken? Kom samen eten, babbelen, luisteren en ontmoeten.

Ontdek hier het volledige programma!
Locatie: VIERNULVIER en diverse locaties in de stad
KIEMKRACHT is een samenwerking tussen VIERNULVIER, CAMPUSatelier, Oikos, Voedsel Anders, de Koer, Kunstenplatform PLAN B, Stad Gent en vele andere partners.

© Zoë Brennan