23 mei 2021

de Koer op een Kier II Terras en muziek

14:00 – 22:00 ‘T heeft lang genoeg geduurd, we smijten de deuren open: de Koer op een Kier! We vullen de buiten-, tussen- en open ruimte met gewoel en muzikale klanken. Klaar voor drankjes, zon, plaatjes en zondagse crescendo’s. Vier weken lang klinken we op de lente en het einde van de week, tot zondag!

Het terras is open vanaf 14:00 met zomerse deuntjes op de achtergrond. Om 15:00 laat Damast Duo hun klanken los op het podium.

Damast Duo

De Syrische violist Shalan Alhamwy en de Belgische accordeonist Jonas Malfliet brengen een breed repertoire samen van Arabische en Europese volksmuziek en herwerkte originals. De naam Damast Duo is geïnspireerd op het luxueuze textiel damask uit Damascus, de Syrische hoofdstad. Damast verspreidde zich over de hele wereld door de handel langs de zijderoute. Deze culturele cross-over tussen Oost en West is wat de muziek van Damast Duo kenmerkt.

Mogi

Het zou wel eens de dubbelganger kunnen zijn van Mowgli, de legende van de jungle, of van Mojo Jojo, de gekke professor uit The Powerpuff Girls. Vaak verward men de naam met mogu mogu; “Dat is eten en drinken tegelijk.” zei de nachtwinkel op de Burgstraat eens tegen de Lamborghini en Ferrari. Mogi (ookwel bekend als Maurice Goossens) opereert vanuit Schaarbeek. Samen met zijn Brusselse vrienden richtte hij het label Undo Seatbelts op, met zijn Gentse vrienden startte hij het radiostation Cité du Dragon.

 

Corona-richtlijnen

Met steun van Creative Europe, Futur 21, Sabam & Nationale Loterij / Loterie Nationale.