VerhalenLab

VerhalenLab is een veilige en speelse omgeving waar kinderen en jongeren hun verhalen kunnen delen door middel van kunst en creativiteit. Het project is geïnitieerd door Chloé Wasselin-Dandre en Marina de Blas García in samenwerking met andere kunstenaars. Samen banen ze zich een weg in de Brugse Poort. Ze verzamelen, verbeelden en delen verhalen met elkaar en de buurt. VerhalenLab organiseert (on)regelmatig diverse creatieve initiatieven om aan de slag te gaan met verschillende kunstvormen.

Vragen of ideeën?
Stuur een mail naar Chloé en Marina via verhalenlabgent@gmail.com.

 

Meer informatie

© Leontien Allemeersch

Atelierdagen

voorjaar 2023 tot voorjaar 2024

Op hun nomadisch atelier rijden Marina en Chloé door de straten van de Brugse Poort. Één keer per maand parkeren zij het atelier in de straat voor een zaterdag vol creativiteit! Samen met uitgenodigde kunstenaars organiseren ze ateliers waar kinderen en jongeren hun verhalen kunnen vertellen door middel van kunst.  Schilderen, bouwen, tekenen, naaien, bewegen en nog veel meer, elke maand iets anders!

Kom jij mee doen?

Voor kinderen tussen 7 en 15 jaar. Zonder Inschrijving. Gratis.

zaterdag 10 juni, 10:00 – 17:00
zaterdag 29 juli, 10:00 – 17:00
zaterdag 26 augustus, 10:00 – 17:00
zaterdag 30 september, 11:00 – 17:00
zaterdag 25 november, 11:00 – 17:00
zaterdag 16 december, 11:00 – 17:00

Met de steun van European Solidarity Corps, JINT, de Koer en de Meubelfabriek.

Herfstkamp

maandag 30 oktober t.e.m. zaterdag 4 november 2023

Vertel je graag verhalen? Heb je zin om te tekenen, bewegen, bouwen, spelen, schrijven en nog veel meer? Wil je een feestelijk moment voor de buurt organiseren?

Van maandag 30 oktober tot zaterdag 4 november, organiseert VerhalenLab zijn tweede kamp voor creatieve speelvogels en avontuurlijke verhalenvertellers! Samen met andere kinderen ga je op ontdekkingstocht door de Brugse Poort en vertel je je eigen verhaal aan de buurt. Het einde van de week sluiten we af met een verrassend toonmoment vol beelden, klanken, woorden en materialen.

Voor kinderen tussen 7 en 15 jaar. Inschrijvingen open vanaf 30 augustus. Gratis. Lunch inbegrepen.

Met de steun van European Solidarity Corps, JINT en de Koer.

VerhalenLab op wieltjes

voorjaar 2023

VerhalenLab en een bonte groep kunstenaars bouwden samen een nomadische structuur op wieltjes. Ieder weekend experimenteerden ze samen met tweedehands materialen en bouwtechnieken. Tijdens een feestelijk toonmoment op zondag 28 mei gaan ze aan het rollen doorheen de buurt!

Met dank aan de helpende handen van Renée Leerman, Jona van Eetvelde, Laure Machtelinckx, Zoë Brennan, Lennert Janssens, Clara Eyckerman, Valentina Horvatic, Wannes Labath, Zoé Druelle en Raouf Moussa.

Met de steun van AllesKan, Stad Gent en de Koer.

© Leontien Allemeersch

Zomerkamp – De verhalen machine

dinsdag 22 augustus t.e.m. zondag 27 augustus 2022

De Verhalen Machine was in de zomer van 2022 het eerste creatieve kamp georganiseerd door VerhalenLab. Door samen te tekenen, spelen, bouwen, naaien, schilderen en nog veel meer hebben 7 kinderen elkaar leren kennen en hun verhalen gedeeld. 

Na een week vol creativiteit hebben Soraya, Flavie, Safwan, Elionora, Zakaria en Marthe hun voorstelling met de buurt gedeeld tijdens een feestelijk toonmoment op zondag 27 augustus.

Met de steun van AllesKan, Stad Gent en de Koer.

© Tim Theo Deceuninck

Atelierdagen

voorjaar 2022

In de lente 2022 is VerhalenLab geboren! Twaalf woensdagen lang nodigden Chloé en Marina jonge kunstenaars uit om samen creatieve ateliers te organiseren waar de kinderen van de Brugse Poort hun verhalen deelden. Bij de Meubelfabriek, op de Koer of in de parken hebben de kinderen gedanst, getekend, genaaid, personages gespeld, zines gemaakt, maskers geschilderd en nog veel meer!

Met de steun van AllesKan, Stad Gent, de Meubelfabriek en de Koer.