FaBRECOLLECTIV.

FaBRECOLLECTIV. is een up-and-coming Hiphop collectief uit Leuven bestaande uit Fred Gata en Mustapha the Chosen One. Ze brengen een frisse mix van pop, soul, funk en Hiphop en flirten met je oren met hun melodieuze rap en zang. Tijdens hun optredens combineren ze muziek, humor, dans en live muziek om het kot af te breken. Naast hun muziek houden Fred en Mustapha zich ook bezig met het ondersteunen van mensen die op zoek zijn naar een creatieve uitlaatklep. Deze twee  zijn momenteel nog behoorlijk low profile, maar daar zal snel verandering in komen.  

Voor het collectief staat 2021 volledig in het teken van liefde in al haar vormen, geuren en kleuren. In de lente plannen ze hun eerste ep: L.o.V.e.P., uit te brengen. Dit omdat in hun ogen het jaar, 2020 een sterk negatief geladen krachtveld heeft nagelaten. Met dit muzikaal project willen ze liefde en positiviteit verspreiden door een intieme inkijk te geven in hun persoonlijke ervaringen over het thema. Tot op heden dropten ze al één single, Ain’t That Somethin’.

CCTV (Collectiv. Cypher Television) 

Fred en Mustapha hebben beiden altijd een drang gevoeld om andere mensen te helpen. Deze gedeelde passie ligt aan de bron van het project die ze tijdens hun residentie willen uitwerken: CCTV

CCTV (Collectiv. Cypher Television) is een van de eerste projecten die ze verder leven in willen blazen. CCTV is een opname  van een cypher, verschillende rappers komen samen en freestylen op beats die willekeurig worden opgezet. Dit kan vergeleken worden met een dance battle, maar dan zonder winnaar. Zo kunnen de rappers hun capaciteiten meten ten aanzien van elkaar, maar  belangrijker: van elkaar bijleren en connecties maken. 

Met dit initiatief willen Fred en Mustapha teruggaan naar de roots van de Hiphop cultuur. Verder is het ook belangrijk om rappers van verschillende niveaus samen te brengen. Want de drempel ligt voor heel wat jongeren nog te hoog om zich te ontplooien als artiest. Aangezien  ze als rappers/muzikanten al meer kennis en ervaring hebben, zagen ze met de CCTV een kans om deze problematiek deels aan te pakken. Ze kregen na de aankondiging voor de eerste aflevering dan ook heel wat applicaties binnen. Er was in Leuven dus duidelijk wel een honger en vraag bij de jongeren naar een dergelijk concept. Ze hebben van de eerste aflevering veel bijgeleerd. In de toekomst is de ambitie om meerde CCTV’s te organiseren in verschillende steden, zoals Gent, maar hopelijk ook in Brussel en Antwerpen. Tot slot experimenteren ze met het opnemen en registreren van de CCTV’s om als livestream uit te zenden en de beste stukken als een compilatie online te delen.