27 september 2020

Zondag Acht Dagen: The Whodads, Backback, NEEMA

Deze zomer waren we er om samen zondag te vieren. Verpozen, uithangen en wegzakken. The WHODADS nodigen als afsluiter van de zomer vrienden en verwanten uit voor een zalige zondagmiddag. De Éminences Grises van de Gentse Rock’n’Roll brengen hiervoor NEEMA en BACKBACK mee naar jullie favoriete binnenplaats.

14:00 Het terras is open, frisse drankjes, gevulde magen, verdoken hoekjes, randgewoel, schaduw- en zonovergoten plekken!

15:30 Een stem, een piano, weemoed en warmte ofwel: NEEMA. Melodieus nemen ze ons mee doorheen zeeën van jazz, gospel, blues en folk. Tonen die op zoek zijn naar onbevangen eenvoud en melancholische mijmeringen.

17:30 BACKBACK is nog steeds trouw aan de onverwoestbare formule van gitaar, drums en baritonsax. Een mix van jazz, rock en free jazz met als resultaat een uniek klankstuk van grooves. Ze brengen een muzikale trip, van verstilde poëtische momenten tot gedreven uitbarstingen van ranzig gitaargeweld.

19:30 The WHODADS brengen de laatste noten van de zomer: Film-noir muziek die je anders nooit live te horen krijgt, Surfjazz, Link Wray en vette Mambo!

Frederik Van Den Berghe: drums, Filip Vandebril: bas, Niels Verheest: piano, Filip Wauters: gitaar, Steven Janssens: gitaar, Jan Verstaen: saxen, Marc De Maeseneer: saxen, Bart Maris: trompet

21:00 Het Loket sluit en verkoopt de laatste bonnen. Last call om 21:15!

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

Hoe we de richtingaanwijzers plaatsen, alles coronaproof houden en meer-van-dat-soort-informatie vind je hier.

Met steun van Stad Gent , Vedett, Nationale Loterij /Loterie Nationale en Coop Apotheken.