18 september 2022

Zondag Acht Dagen: Space On Stage (S.O.S.) muziek & zomerterras

Vier de zomer op de Koer!

Acht zondagen lang is de Koer jouw zonovergoten binnenplaats. Kom er verpozen, uithangen en wegzakken. Op het programma: randgewoel, muzikaal geraas, verfrissende drankjes en heerlijk eten. Klink mee op de laatste dag van de week!

Kom op tijd want vol = vol. Voor de ingang van het terras hanteren we PAY WHAT YOU CAN, zo kan ieder bijdragen naar eigen mogelijkheden. 


14:00 Welkom! Een gezellig zomerterras met heerlijk eten en verfrissende drankjes opent de deuren.

14:00 Welkom! Een gezellig zomerterras met heerlijk eten en verfrissende drankjes opent de deuren.

15:00 Spoken word performances by

Lindah Nyirenda behaalde een bachelor Toegepaste Taalkunde in Gent en studeerde Journalistiek (optie Audiovisuele kunsten). Ze is gastdocent aan LUCA School of Arts voor de afdeling Interieurvormgeving. Sinds 2021 speelt ze mee in het toneelstuk Killjoy Quiz van Luanda Casella geproduceerd door NTGent. Van 2022 tot 2025 is ze een van de 6 residentartiesten bij kinder- en jeugdtheater Kopergietery. Ze produceert en presenteert het etymologisch taalprogramma Wijs Als Sijs voor kunstcollectief Denderland TV op de Belgische digitale zender Eclips TV. Daarnaast werkt ze als copywriter en vertaler. Haar essay Voorbij de schaduw van de palm werd opgenomen in de anthologie Zwarte Bladzijden (2021 De Geus). Verder is haar werk gepubliceerd in o.a. Etcetera, Rekto:Verso en De Reactor.

NASR ontdekte tijdens zijn tienerjaren dat schrijven zijn uitlaatklep is. Sindsdien gebruik hij zijn kunst om zijn genoegen of ongenoegen te uiten over zichzelf, de wereld en andere situaties Zo brengt hij graag eerst en vooral perspectief tot zichzelf, door te uiten wat hij niet eerder had geuit. Maar tegelijkertijd raakt hij andere natuurlijk ook maar al te graag met zijn uitdrukking.

Camille Nestor Josie is een queer artiest, dichter, cabaretier en illustrator. Sinds 2012 schrijft hij teksten en liedjes voor het podium. Met zijn performatieve repertoire stond hij al in slam-en cabaretzalen in verschillende Europese landen. Hij is drag queen en presenteert vaak shows, met name bij het queer cabaret collectief “Not Allowed – Glitter’s Time”. Samen met bioloog Leo Palmeira schreef hij een show over seksuele diversiteit onder dieren: “La Nature contre-nature (tout contre)”. Hij stelt zijn tekeningen tentoon, schildert muurschilderingen en illustreert zijn eigen gedichten. In november brengt hij “Scandale!” uit, zijn eerste boek met geïllustreerde gedichten. Deze herfst bracht hij ook zijn eerste album uit met de titel “Godheden”. Enkele van zijn gedichten werden vertaald van het Frans naar het Nederlands in samenwerking met de dichteres Miksi Bee.

De twee neven Mert Ali & Khail uit het Gentse matchen hun energetische karakter met ijzersterke barzzzz op keiharde beats! De neven hebben al op verschillende grote podia gestaan in het Gentse zoals Vooruit, de Centrale, Chinastraat,… wij kijken ernaar uit, jullie ook?

Hosted by SlamT.

16:45 Panelgesprek met Lindah Nirenda, NASR, Camille Pier, Mert Ali & Khail – moderated by SlamT.
Is spoken word een podiumkunst? Waarom wordt die zelden zo erkend? Wat zijn de consequenties voor het (niet) erkennen van spoken word als een podiumkunst en is de behoefte tot erkenning er überhaupt? Welke vooroordelen heersen er rond de spoken word scène en welke subcategorieën worden er systematisch vergeten? Belangrijke vragen die een plek verdienen!

16:45 Workshop by Gentertainment door Arne Audoor & Joram Kunde Boumkwo – De Mobiele studio van Gentertainment & vzw JONG.
Wil je rappen of zingen? Dan is deze workshop iets voor jou! Tijdens deze workshop word je begeleid in het schrijven van een tekst waarna we deze ter plaatse recorden.

Heb je ook interesse in opnametechnieken? En wil je leren hoe je muziek opneemt? Dan krijg je tijdens deze workshop de kans om eens te proeven van wat het zou zijn om een muziek producer te zijn.
Kriebelt het bij het lezen van deze tekst? kom dan zeker langs!

18:30 Open Mic! Inschrijven ter plekke.

21:30 Het loket sluit en verkoopt de laatste bonnen. Last call om 21:30!

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

In samenwerking met Theaterfestival, de Koer, Kopergietery, VIERNULVIER, Voem & Slam Aleikum en SlamT.


Zin om mee te helpen koken, tappen, bedienen… ? Laat je gegevens achter op de Koervolk website of stuur een mailtje naar Romy.

In samenwerking met VerhalenLab, Bal Mundial, Voem, Levant, Marcel Records, Kastanjestraat Rommelmarkt, Het TheaterFestival, KOPERGIETERY, SlamT, VIERNULVIER, Walpurgis, Kunstenplatform PLAN B en Trage Wegen.
Met steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid, LOTTO en Coop.