27 augustus 2022 – 28 augustus 2022

Zondag Acht Dagen: Platenmarkt & Terras Mundial muziek & zomerterras

Vier de zomer op de Koer!

Acht zondagen lang is de Koer jouw zonovergoten binnenplaats. Kom er verpozen, uithangen en wegzakken. Op het programma: randgewoel, muzikaal geraas, verfrissende drankjes en heerlijk eten. Klink mee op de laatste dag van de week!

Kom op tijd want vol = vol. Voor de ingang van het terras hanteren we PAY WHAT YOU CAN, zo kan ieder bijdragen naar eigen mogelijkheden. 


zaterdag 27 augustus

11:00 Welkom!

11:00 – 18:00 Platenmarkt
Een rommelmarkt vult de straten van de Brugse Poort en een heuse platenmarkt de buitenruimte van de Koer. Van cassette’s tot vinyl, ontdek hier je nieuwe-favoriete-plaat! Wil jij ook vergeten kaskrakers of brand new sounds verkopen? Welkom!

Schrijf je in voor de Platenmarkt door een mailtje te sturen naar Leontien, vermelding: naam en/of organisatie – telefoonnummer.

11:00 – 22:00 Terras Mundial – Rommelmuziek
Met vinyl en ander moeilijk afbreekbaar materiaal dat we aantroffen onder een laag stof op zolder, tussen opa’s erfenis en in de garage om de hoek, leveren je favoriete dj’s de ideale soundtrack bij je jaarlijkse rommelmarkt. Stemmige muziek gegarandeerd. Krakende groeven en haperende naalden niet uitgesloten. Met dj’s Moussa Rasé, Yilmaz, Tanacha, Pip’eaux, Johnny Viane en Soundblossom. In die volgorde.

15:30 Optreden Kinderfanfare Goeste Majeur

16:00 Toonmoment VerhalenLab

18:30 Een heerlijke maaltijd vol geuren en kleuren. Schuif mee aan de lange tafel voor slechts €10.

21:00 Het loket sluit en verkoopt de laatste bonnen. Last call om 21:30!

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

Zondag 28 augustus

14:00 Welkom!

14:00 – 22:00 Terras Mundial – Roulette
Komt dat zien, komt dat zien! Een levende jukebox op het terras van de Koer! Draaiend aan een rad bepalen jij en het lot naar welke plaatjes je luistert en op welke beats je danst. Haal de dj’s uit hun comfortzone en bezorg hen zwetende handjes. De aanelkaarprateresse is Charlotte en we sluiten af met een wedstrijd tussen twee draaiers van platen. Verwacht enkel het onverwachte. Met dj’s Olivier, Cédric, Neo-Rej en Moussa Rasé.

15:00 Optreden Collage au Village

18:30 Een heerlijke maaltijd vol geuren en kleuren. Schuif mee aan de lange tafel voor slechts €10.

21:00 Het loket sluit en verkoopt de laatste bonnen. Last call om 21:30!

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

In samenwerking met Bal Mundial, de Meubelfabriek en Rommelmarkt Kastanjestraat & Meibloemstraat 100+.


Zin om mee te helpen koken, tappen, bedienen… ? Laat je gegevens achter op de Koervolk website of stuur een mailtje naar Romy.

In samenwerking met VerhalenLab, Bal Mundial, Voem, Levant, Marcel Records, Kastanjestraat Rommelmarkt, Het TheaterFestival, KOPERGIETERY, SlamT, VIERNULVIER, Walpurgis, Kunstenplatform PLAN B en Trage Wegen.
Met steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid, LOTTO en Coop.