20 september 2020

Zondag Acht Dagen: Frankie, Sergeant, Partners

Deze zomer verwelkomen we iedereen om samen zondag te vieren. Verpozen, uithangen en wegzakken op je favoriete binnenplaats.

Frankie en geliefden razen vandaag door de Koer, een familiefeest met lo-fi, punk en garagerock die samen het glas klinken.

14:00 Het terras is open, frisse drankjes, gevulde magen, verdoken hoekjes, randgewoel, schaduw- en zonovergoten plekken!

15:00 Partners is het creatieve pyjama-theefeestje van Femke en James. Hun gedeelde esthetiek brengt hen tot een speelse en intuïtieve verkenning van een breed spectrum aan muziek gaande van blues en dub getinte industrial noise naar fuck off techno punk waarin ze gaandeweg hun eigen akoestische en visuele universum creëren.

17:30 Het stiefbroertje van de Frankie familie, Sergeant speelt zijn rol goed uit. Op een eigenzinnige manier arrangeert en improviseert de band experimentele popmuziek. Gedreven door toevalligheden ontstaat er tijdens iedere passage een perfect-op-maat-gemaakte-performance voor de plek. Een heuse lofviering aan lo-fi beats en knipogen naar Hongaarse filosofen, want: “The forlorn perplexity of the petty-bourgeois caught up in the wheels of capitalism”.

18:30 Zondag, frietjesdag. Handgesneden voor slechts €8. (Misschien serveren we zelfs verse mayonaise.)

19:30 Voor de duidelijkheid, Frankie komt zonder hun tesa-crêpe-poppen. Waar je je wel aan mag verwachten? “We rijden vier uur en dan houden we een stop van ruim drie kwartier. We zetten dan de deuren open en de duiven krijgen vers water. Het welzijn van de duiven primeert.” Ofwel, humoristische lyrics die flirten met jazz, punk en zomerse nostalgie.

21:00 Het Loket sluit en verkoopt de laatste bonnen. Last call om 21:15!

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

Hoe we de richtingaanwijzers plaatsen, alles coronaproof houden en meer-van-dat-soort-informatie vind je hier.

Met steun van Stad Gent , Vedett, Nationale Loterij /Loterie Nationale en Coop Apotheken.