06 september 2020

Zondag Acht Dagen: de zwarte zusters

Deze zomer verwelkomen we iedereen om samen zondag te vieren. Verpozen, uithangen en wegzakken op je favoriete binnenplaats.

Vandaag vult de alombekende equipe van de zwarte zusters in volle volledigheid het zomerterras. Van groepsdynamiek tot solorepertoire, alle mogelijke muzikale combinaties worden gedeeld. Welkom!

14:00 Het terras is open, frisse drankjes, gevulde magen, verdoken hoekjes, randgewoel, schaduw- en zonovergoten plekken! De zwarte zusters verwelkomen je met hun allegaartje aan klanken en instrumenten.

16:00 Op zo’n 15km ten westen van Gent ontstond het heugelijke begin van Theegezin. Het trio brengt kleinkunstpop uit de velden. Begin deze zomer deelden ze hun eerste nummers onder de naam ‘Zomergem’. Een lichte verwijzing, of een duidelijke knipoog naar het dorp waar de muziek is ontstaan: Zomergem.

17:00 Anton Lambert verzamelt, ontleed, manipuleert en herwerkt geluiden. Deze klanken zoekt en vind hij in zijn dagelijkse omgeving, bij de buren of zelfs in Indonesië. Deze worden samengebracht in elektronische composities waardoor ze nog amper herkenbaar zijn en zich transformeren tot muzikale elementen.

18:00 Anouk Neyens gaat samen met haar saxofoon als gids in een wereld vol klanken en composities. Op zoek naar de muzikant die in haar schuilt daagt ze de mogelijkheden van haar instrument uit. Flirtend met de grenzen van het klassieke en hedendaagse repertoire brengt ze een eigenzinnig klankstuk.

19:00 De zwarte zusters is een verzameling jonge mensen en alles wat als instrument kan dienen. Al improviserend verkennen zij tijdens elk optreden de spanning tussen het muzikale en beeldend performatieve. Iedere keer staat de zoektocht naar collectieve waarde, vriendschap en vertrouwen centraal. Daarbij laten ze zich graag inspireren door alledaagse voorwerpen, de omgeving en het vrij spel. De performance die u te zien zal krijgen toont een improvisatie naar klank, beeld en het narratief van deze groep als gemeenschap.

21:00 Het Loket sluit en verkoopt de laatste bonnen. Last call om 21:15!

22:00 De zon zakt, de dag sluit af.

Hoe we de richtingaanwijzers plaatsen, alles coronaproof houden en meer-van-dat-soort-informatie vind je hier.

Met steun van Stad Gent , Vedett, Nationale Loterij /Loterie Nationale en Coop Apotheken.