01 maart 2023

Wild Carnaval Sauvage ritueel

Gemaskerd door de Gentse straten Koning Winter verjagen!

Stap mee met Wild Carnaval Sauvage! Gemaskerd en gekostumeerd zullen we op muziek door de Gentse straten marcheren om Koning Winter het land uit te jagen – en daarbij ook de duistere krachten die het huidige systeem bepalen. We verwelkomen het licht en herconnecteren met het vuur in onszelf, zodat we kunnen blijven strijden voor een rechtvaardigere wereld.

Antropologisch gezien is het carnaval een omkeringsritueel, waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over wenselijk gedrag worden opgeschort. Het dragen van maskers hield oorspronkelijk verband met de verering van overleden voorouders: zo hoopte men de geest van die voorouder gunstig te stemmen. Daarnaast diende de maskerade om de winter sneller een halt toe te roepen, zodat de zomer sneller zijn intrede zou doen.

Het Wild Carnaval Sauvage bestaat uit het Takkenorkest van de Ledebirds, De Koer, het koor van laGeste, Mais Quelle Chanson, Barbara Massart, Michiel De Jaeger, Nicolas Clément, Pascal Cornelis, Anaïd Ferté, La S Grand Atelier, Bob Van de Putte, Barbara De Geeter, de leerlingen van Academie voor Beeldende Kunst Gent, Maarten De Keukelaere, Melanie De Munck, Campus Atelier, Chloé Wasselin-Dandre, Jong Groen, Zing Mee, Jong Gewei, … en iedereen die zin heeft om mee te stappen met ons!

Georganiseerd ihkv Women & Children First ism VIERNULVIER.

 

Wild Carnaval Sauvage vertrekt om 17:00 aan de kiosk op de Kouter.

© lJolan Touzet / MIAM