29 mei 2021

Walvis Zine Club workshop

Met een woord als “mega” moet je spaarzaam zijn. Maar wanneer je zelfgetekende zine in de buik van een levensgrote walvis naar de andere kant van het land reist, dan is dat toch wel mega.

‘In de buik van de stad, een walvis’ is een project van de Dear pigs, Futurefarmers, Werkplaats Walter, Muntpunt en de Koer. Hun tot Walvis omgebouwde boot komt op 4 juli uit Brussel en Antwerpen aan in Gent. Aan boord een bont gezelschap van kunstenaars en muzikanten die op gezette tijden optreden voor de eenden, het riet en de mensen op de oevers. 

In deze Zine Club maken we samen een zine op walvisformaat, geïnspireerd door volksverhalen rond water en rivieren. Leiden de workshop in goede banen: Valentine Gallardo en Jana Vasiljevic, striptekenaars, illustratoren en organisators van de jaarlijkse Zine Happening vanuit het collectief Les VoiZines.

Het resultaat, de Mega Walvis Zine, gaat mee in de walvisboot. Tekenaars in Antwerpen en Brussel zetten het werk voort. Bij aankomst van de Walvis krijgen deelnemers en toeschouwers een miniversie van de zine.

Waar Onder de luifel van de Koer, Meibloemstraat 86, 9000 Gent
Wanneer Zaterdag 29 mei 15:00 – 18:00
Voor wie 16 +
Meebrengen zwarte stiften en je favoriete penseel
Inschrijven Er is plaats voor 15 personen, inschrijven kan via deze link.

Voor meer info contacteer Jana.