29 april 2022

Vloedgolf Woord & Muziek

Een zinderende avond om het weekend goed in te zetten. Verwacht je aan een overvloed aan poëzie, zang, stand up, spoken word en allerlei klanken. Mic drop!

In het kader van het festival Openbare Werken. Een artistieke zoektocht naar de rol van het publiek(e) in de stad. I.s.m. Kunstencentrum Voo?uit, de Koer, Manoeuvre, CAMPUS Atelier, Villa Voortman, Kunsthal Gent, Rest for the Wicked en CAMPO.

Met de steun van Futur21.

 

Vrije bijdrage | Tickets
Line-up – deel 1

20:30 Betül Sefika is beeldend kunstenaar en schrijver, woont en werkt in Antwerpen. In 2020 werd ze geselecteerd voor de Parijsresidentie van DeBuren. Haar werk verscheen al eerder in DW B, Kluger Hans, Deus Ex Machina, rekto:verso en Tim magazine in de vorm van poëzie, illustratie, video en horoscopen. Momenteel onderzoekt ze in het kader van het Slow Writing Lab aan- en afwezigheid kan betekenen in tekst en beeld.

20:50 Loeke Vanhoutteghem heeft a way with words. Ze is slam poëet en beeldend-performatief woordkunstenaar. Loeke schrijft in zowat alle genres, gaande van (performance)-poëzie, proza tot lied- en theaterteksten. Op Vloedgolf brengt ze de spoken word teksten waarmee ze in 2020 West-Vlaams kampioen en in 2021 ook nog Gents kampioen slam poetry werd. In het verleden maakte Loeke deel uit van poëzie-collectief Auw La. Tegenwoordig is ze verbonden aan het Letterzetter-collectief (Kortrijk) en Hiphop Academy De Stroate (Kortrijk). Vanaf juli gaat Loeke als voorprogramma mee op clubtour met De Dolfijntjes (Wim Opbrouck & Wim Willaert).

21:10 Ontdek het duo Akin Fatih De Vos-Sahan ofwel Gentenaar, rapper, jeugdwerker, socioloog en ‘ik doe ook maar wat’ & Fish Griwkowsky ofwel kunstenaar en filmmaker uit Canada die zijn eerste performance in België op ons podium zal presenteren. Samen werken ze in het kader van het onderzoeks-traject over falen in participatieve kunstpraktijken geïnitieerd door vzw Rest for the Wicked aan een spannende performance die ze tijdens Vloedgolf zullen presenteren.

Line-up – deel 2

21:40 Yaye Daro is een piepjonge artiest, die zijn verhaal op zo’n eerlijk mogelijk manier in zijn muziek probeert te delen. Hij is misschien nog maar net begonnen met dit project, maar hij drukt zich al zijn leven uit in muziek. Zo begon hij bijvoorbeeld te drummen op zijn drie jaar, toen zijn moeder hem een drumstel gaf dat ze op straat had gevonden. Gaande weg pikt hij nog een heleboel verschillende instrumenten op en nu  maakt hij het podium onveilig met zijn computer, zijn gitaar, bas en zijn zeemzoete stem. hij beweert zelf dat hij beïnvloed is door te veel stijlen om op te noemen, dus het is niet zo eenvoudig op een genre op zijn muziek te kleven, hoewel er toch in bijna al zijn nummer sterke hip hop invloeden te vinden zijn. Hij beschrijft zijn set zelf als een unieke mix tussen kwetsbare intimiteit, een gezonde portie humor en bom aanstekelijke energie.

22:00 De Gentse rapper, producer en muzikant Kunde brengt een mix van nineties inspired hip hop, jazz, P-Funk en afrojazz. Hij bracht onlangs een volledig instrumentaal album ‘Meanwhile’ uit onder het Antwerpse label San-kofa Rhythm Records. Het album is verkrijgbaar op tape en digitaal.Daarvoor bracht hij in 2018 zijn eerste EP From Roots to Fruits uit onder de Mellow Minds Family.

Yaye Daro

Yaye Daro