25 mei 2024

Tien euro voor een bord feest

→ Tickets (€10 / kansentarief €2)

TIEN EURO VOOR EEN BORD*
*en het programma is gratis

Neem mee plaats aan een lange feesttafel die dwars door de Koer snijdt! De tafel is zo lang dat er plaats is voor een danser, een lichtgevend beeldhouwwerk en een koor. Een feestmaal vol vriendelijke zielen, een pianist, een gordijn, een dichter, een dj, een kaars, een toren en een fluitist. Wanneer je voldaan bent van de heerlijke maaltijd en de wonderlijke optredens ga je met een sculpturale verassing naar huis.

Het Brusselse kunstenaarsduo een-twee nodigt evenveel beeldend kunstenaars als performers uit en zoekt de middenweg tussen geanimeerde tentoonstelling en geïllustreerd festival. Ze koppelen telkens een live act aan een beeldend werk die, hoe verschillend het medium ook is, het toch goed met elkaar kunnen vinden.

Kom je mee tafelen? Reserveer voor dit prachtige feestmaal en krijg daarbij een kunstwerk mee naar huis. (voor dezelfde prijs als de naam van het evenement!)

TIMETABLE

18:00
Tien euro voor een bord* eten + cadeau
(RESERVEER HIER VOORAF JE BORD – de lange tafel heeft plaats voor 150 borden, dus wees er snel bij).

19:30
een-twee / beeld
Linus Vandewolken / performance

20:00
Olga Dhaene & Maikel De Greve / beeld
Radio Hito / performance

21:00 
Clara Spilliaert / beeld
Hot Bodies Choir / performance

22:00
Mathias Prenen / beeld
Mamore / performance

22:30
DJ Loessy / performance

Doorlopend
Betül Sefika / beeld & performance

EEN-TWEE
Het Brusselse kunstenaarsduo een-twee bestaat uit Gustave Demoen (beeldend kunstenaar) en Janes Zeghers (performance kunstenaar). Hun gedeelde praktijk omspant verschillende artistieke media maar ook het organiseren an sich zien ze als een kunstpraktijk. Wat ze maken houdt daardoor altijd groot contact met de context rondom het werk. Werk van een-twee houdt het midden tussen performatieve sculpturen of sculpturale momenten. Het zijn steeds pogingen om met frisse blik naar een ingewikkelde werkelijkheid te kijken.

LINUS VANDEWOLKEN
Voor Tien euro voor een bord brengt Linus Vandewolken CUPAULOS. Een onwaarschijnlijk huwelijk tussen het pajottenland en het oude Griekenland. Pottenbakker van passie, hommelspeler van gewoonte, Linus Vandewolken probeert met zelfgemaakte Cupaulos de muzen aan te zetten om onze avond te zegenen. Een zwervend uitstapje naar de diepten van onze spijsvertering.

© Linus Vandewolken

OLGA DHAENE & MAIKEL DE GREVE 
Het atelier krijgt een nieuwe vloer. De stok wordt doorgegeven. Na lang een atelierplek te delen, komen Olga en Maikel opnieuw samen. Ze zoeken naar openingen op de weg langs kleur, balk, frisdrank en beton. De bezoeker beweegt zich onder een nieuw podium en bevindt zich op de maat van het gemaakte werk.

RADIO HITO
Dagen en nachten, leven in de helderheid van geest en stem: Radio Hito’s peinzende composities worden gestript tot hun essentie maar behouden toch een plechtige kracht van waarheid. De woorden van anderen krijgen hun eigen betekenis door een uitvoering waarvan de eenvoud eindeloze poëtische mogelijkheden in zich draagt.

Radio Hito © Maxime Brygo

CLARA SPILLIAERT
Clara Spilliaert verhuisde in 2009 van Japan naar België en studeerde eerst tekenkunst en later keramiek aan LUCA School of Arts te Gent. Na zeven jaar intensief dagboeken te hebben getekend, verkent Spilliaert verschillende media zoals keramische sculptuur, video, muurschildering en installatie. Haar werken komen vaak voort uit een observatie van culturele verschijnselen en getuigen van een interesse in geschiedenis, mythologie, natuur en seksualiteit. Voor deze gelegenheid zal ze een serie vogelsculpturen creëren, ter gezelschap van het koor.

HOT BODIES CHOIR
Het HOT BODIES CHOIR brengt queer, LGBTQIA+ en feministische individuen samen rond schrijf- en koorzangpraktijken. In dit kader wisselen ze ervaringen en ideeën uit van het lezen van queer, feministische, seks-positieve, dekoloniale manifesten naar het collectief schrijven van revolutionaire teksten. Deze unieke, meerstemmige en weerbarstige teksten vormen dan ook de basis van een koorpartituur, muzikaal gearrangeerd door Gérald Kurdian en live uitgevoerd door alle deelnemers.

© Clara Spilliaert

MATHIAS PRENEN
Mathias Prenen studeerde beeldhouwkunst aan het KASK in Gent en lak en textiel aan het Kanazawa College of Arts in Japan. Zijn voornamelijk sculpturale werken variëren van grootschalige installaties tot kleine objecten. Prenen is geïnteresseerd in verschillende manieren van beeldhouwen en is bedreven in traditionele technieken, zoals beitelen en modelleren, maar ook modernere benaderingen zoals snijwerk met een kettingzaag. Zijn multimediapraktijk leidt tot fantasierijk werk met een uitgesproken focus op materialiteit en antropologische betekenis.

MAMORE
Mamore begon hun carrière als klassiek balletdanseres en werkte als performer in verschillende steden in Europa en de Verenigde Staten. Mamore begon in de ballroom scene in 2019 ondersteund door Inti 007. Sindsdien heeft die hun carrière volledig omgegooid als queer antiracistische performer (Mamore heeft roots bij de inheemse bevolking van Bolivië). Tegenwoordig is die lid van het Iconic House of Ninja.

DJ LOESSY
Loessy speelt deuntjes die reizen naar grote werelden, kleine plaatsen, snelle ritmes, kleine borsten en zweterige biomen. Ze ontdekt en verzamelt muziek in de kleinste scheuren en de glanzendste bubbels van het universum, hoopt ze samen als een bolletje stof en laat de wind ze naar nieuwe plaatsen dragen. Loessy is een animatie- en videokunstenaar uit Gent, die het visuele soms loslaat en duikt in de audio als dj.

© Mathias Prenen

BETÜL SEFIKA
Betül Sefika is een beeldend kunstenaar en dichter die woont en werkt in Brussel. Haar gebruikelijke thema’s gaan over het materialiseren van afwezigheid. In haar teksten zoekt ze naar manieren om de visuele kenmerken van haar onderwerpen en scènes te vertalen naar stijlfiguren, om die op hun beurt in de narratieve structuur te verwerken.

In samenwerking met een-twee.
Met de steun van Stad Gent en Cultuur Gent.

© Betül Sefika