11 februari 2024

The Swimmer + Swimmer film

→ Tickets (€6 / kansentarief €1,2)

10:30 De foyer gaat open, welkom voor koffie en ontbijtkoeken. Een ochtendduik met volle maag, voor één keer wordt dat een heerlijke ervaring!

SWIMMER

11:00 Een naamloze jongeman zwemt door Groot-Brittannië en passeert op de oevers verschillende onbekenden. De Schotse cineaste Lynne Ramsay (van We Need to Talk About Kevin) toverde dit opdrachtfilmpje voor de Olympische Spelen om tot een BAFTA-bekroond visueel gedicht in adembenemend zwart-wit, verweven met filmcitaten uit de jaren ‘60 en ‘70. Over de eenzaamheid maar ook de schoonheid van de langeafstandszwemmer.

Lynne Ramsay, 2012, 17’, OV: Engels, OT: geen

THE SWIMMER

11:30 In een welvarende buitenwijk baant een Amerikaanse man van middelbare leeftijd zich een weg huiswaarts door de vele zwembaden die de achtertuinen rijk zijn. Onder de oppervlakte van zijn obsessieve reis borrelt een getroebleerde persoonlijkheid. De atletische, gebronzeerde superster Burt Lancaster overwon z’n watervrees voor deze intrigerende snede surrealisme uit de hogere middenklasse, geschreven en geregisseerd door het echtpaar Eleanor en Frank Perry.

Frank Perry, 1968, 95’, OV: Engels, OT: Engels

Georganiseerd door Ciné Rio ism Cinea.