15 februari 2024

The Lighthouse + Le Tempestaire film

Door het grote succes van deze film organiseren we een extra vertoning om 22:30. Indien je graag een plaatsje reserveert voor de tweede vertoning stuur dan een mailtje naar leontien@dekoer.be

 

19:30 De foyer gaat open, welkom voor een drankje!

LE TEMPESTAIRE

Uit bezorgdheid om haar verloofde op open zee bezoekt een jonge vrouw een oude kluizenaar die volgens de Bretonse legende de macht heeft om stormweer te bedaren. Het digitaal gerestaureerde Le Tempestaire vormt een meesterlijk huwelijk tussen mysticisme en maritiem realisme, opgenomen met de vissers en vuurtorenwachters van Belle-Île-en-Mer. In de woorden van een crewlid: “Een gedicht van de zee verteld door de wind.”

Jean Epstein, 1947, 23’, OV: Frans, OT: Engels

© Le Tempestaire

THE LIGHTHOUSE

20:30 + 22:30 Eind 19e eeuw komen twee vuurtorenwachters door een wilde storm vast te zitten op een afgelegen buitenpost. Geleidelijk aan glijden ze af naar de waanzin. Of zitten zeemonsters er toch voor iets tussen? Wie geen graten ziet in te worden opgesloten met een dronken, masturberende Robert Pattinson en een schuimbekkende, scheten latende Willem Dafoe: de echte horror was dat deze weergaloze cinematografische trip van Robert ‘The Witch’ Eggers geen bioscooprelease in België bekwam.

Robert Eggers, 2019, 109’, OV: Engels, OT: Engels

Georganiseerd door Ciné Rio ism Kuru.

© The Lighthouse