22 april 2020

Screening ‘Chimera’ + Sage Alyte + Greg Malcolm + Miaux muziek

19:00 ‘Chimera’ van de Cypriotische kunstenares Haris Epaminonda is een meditatief audiovisueel reisverslag over tijd, ruimte en herinnering. Door de stralen van de zon en haar schaduw te volgen, werkt de film als een optische luchtspiegeling. ‘Chimera’ laveert tussen realiteit en fantasie, natuur en cultuur, licht en donker. Epaminonda creëerde samen met geluidskunstenaar Kelly Jayne Jones de ambient score. (Gedigitaliseerde super 8-film, duur: 34’15 ”)

20:00 Het Brussels duo Sage Alyte combineert het kale banjo-getokkel van David Jarrin-Zabala (Disposición Asoleada) met delicate strepen viool, gespeeld door Roxane Métayer. Het resultaat zijn fascinerende soundscapes en prikkelende drones, gebaseerd op rijke strijkerstradities uit het Oosten en de Andes, en de meanderende dansmuziek van Henry Flynt en Wilburn Burchette.

20:30 Greg Malcolm is een avant-garde pionier van de Christchurch-scène, met een uitgebreide discografie op zijn rekest. Al vier decennia is de Nieuw-Zeelander actief, toch blijft hij een muzikaal buitenbeentje. Zijn stijl is dan ook volstrekt uniek en avontuurlijk. Met behulp van verschillende gitaren en diverse, onconventionele instrumenten verkent Malcolm het braakliggende grond tussen primitieve lofi folk en multi-sensorische noise.

21:15 De Bosnisch-Belgische Mia Prce werd grootgebracht op een psychedelisch dieet van krautrock en andere kronkelende muziek. Als Miaux brengt ze bloedstollende barokke ballades die harten breken. Haar laatste album ‘Black Space White Cloud’ verscheen eind 2019 op Ultra Eczema Records. “Alsof NEU!, Angelo Badalamenti en John Carpenter samen een soundtrack bij ‘Stranger Things’ hebben gemaakt”, schreef Humo toen. Daar hebben wij verder niks aan toe te voegen.

Georganiseerd ism Kraak en Vooruit

 

Tickets
VVK €7 / ADD € 10 /  UiTPAS kansentarief €1,4

© Haris Epaminonda