12 september 2020

Rio Plage Ciné

Ciné Rio steekt van wal met Rio Plage. Na een windstille periode komt de cinema op de Koer terug boven water. Zomerse zwoele cinema, met alle voordelen van het strand. En neen, zand hoort daar niet bij.

 

14:30 Ciné Bambino: Het Lied van de Zee
Tomm Moore, 2014, 99 min, Nederlands gesproken, 7+

Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de magische wezens heeft uitgesproken….

Het lied van de zee is een modern folkloristisch sprookje met Keltische invloeden. Elke tekening is een magnifieke ontdekking, alsof je bladert in een sierlijk Keltisch-kubistisch prentenboek.

Tickets
€5 / €1 (UiTPAS kansentarief)

17:30 Ciné Rio: Pauline à la plage
Eric Rohmer, 1983, 95 min, Frans gesproken, Engels ondertiteld

Inleiding door Cinea

Marion vindt Paulines keuze onbegrijpelijk, Pauline zou Marion liever met de jonge, passionele Pierre zien dan met vrouwenverslinder Henri. Een kostuumdrama in bikini over de zoektocht naar de ideale liefde. De film is de derde uit een reeks van zes “komedies en spreekwoorden” van de bekende Franse Nouvelle Vague-regisseur Eric Rohmer.

Tickets
€5 / €1 (UiTPAS kansentarief)

 

19:00 Paëlla 
Honger? Geen probleem! Wij serveren u de lekkerste paella van de Costa Rio. Voor slechts €8 (met film) / €10 (zonder film).

 

21:30 Ciné Rio: Kiki, el amor se hace
Paco Léon, 2016, 102 min, Spaans gesproken, Engels ondertiteld

Een film met huidhonger. In Kiki, el amor se hace volgen we vijf koppels in hun zoektocht naar de (lijfelijke) liefde. Een erotisch, feestelijk en respectvol portret van liefde en seksualiteit in al haar aspecten.

Tickets 
€5 / €1 (UiTPAS kansentarief)

 

Hoe we de richtingaanwijzers plaatsen, alles coronaproof houden en meer-van-dat-soort-informatie vind je hier: www.dekoer.be/corona