26 mei 2018

Red Brut LP-Release + Crys Cole & Oren Ambarchi

20:00  KRAAK viert het debuut van Red Brut — Marijn Verbiesens (Sweat Tongue, JSCA) solo project. Special guests: Crys Cole in duo met Oren Ambarchi, vaandeldraagers in de trans-atlantische off-stream scene. Twee exclusieve acts die brutalistische musique concrète en sensuele tape collage op een hoger niveau tillen!

Red Brut puurt uit het dagdagelijkse onrustige musique concrete-composities en spontane geluidscollages. In de Koer presenteert ze haar debuut, dat in 7 hoofdstukken een breed spectrum aan verdoken emoties documenteert. De titelloze plaat legt de ziel bloot van een unieke stem in avant-garde tape compostie.

Het duo/koppel Crys Cole & Oren Ambarchi maakte met Hotel Record (Black Truffle) een van de beste platen in 2017. Het duo is een perfecte symbiose van zijn zachte sinustonen en haar obscure stemmen en field recordings. Hotel Record is een trans-globale histoire d’amour, die klinkt als een abstracte soundtrack bij een impressionistische Arthouse film uit het post-WWII tijdperk. Zowel live en op plaat deelt het intieme het bed met het surrealistische, aleotorische. Hun muziek kan een cryptische opname zijn van telefoonseks en bedgeheimen — of iets anders, afhankelijk van je eigen interpretatie.

Inkom: 8 euro / 1,6 euro UiTPAS kansentarief

Ism Kraak