20 maart 2023 – 24 maart 2023

Projectweek Publieke Ruimte Collectieve Actie

Multidisciplinair en co-creatief werken in en rond de Neermeersen.

Tijdens een intensieve projectweek trekken we eind maart naar de Neermeersen, een hoogbouwwijk tussen de Watersportbaan en de Leie. Verschillende makers die verbonden zijn aan CAMPUSatelier, de Koer, ConstructLab, Manoeuvre en het Stadsatelier van Kunstencentrum VIERNULVIER, zullen er in en met de lokale publieke ruimte werken.

Ze doen dat samen met een groep studenten uit diverse opleidingen in de kunsten, sociaal werk en architectuur. De groep werkt multidisciplinair (beeldend, bouwend, schrijvend, spelend,…) en co–creatief (in uitwisseling met elkaar, de plek en iedereen die ze daar tegenkomen). Op het einde van de week tonen ze het feestelijke resultaat: een collectieve interventie op locatie in de wijk, waarop je van harte uitgenodigd bent!

Deze projectweek wordt opgezet i.s.m. diverse hogescholen: KASK School of Arts Gent, Arteveldehogeschool Sociaal Werk, KU Leuven / LUCA Architectuur en de Brusselse kunstacademie Arba ESA. Betrokken makers zijn o.m. Maarten Jolie, Leontien Allemeersch, Bert Villa, Jorik De Wilde, Cédric Noël, Simon Allemeersch, Eline Harmse, Joram Kunde, Andy Sarfo, Marieke De Munck, Elly Van Eeghem, e.a.

Met steun van: CAMPUSatelier, de Koer, VIERNULVIER en Nomadic School of Arts Gent.

 

meer informatie
toonmoment: vrijdag 24 maart, 16:00 – 18:00 – 20:00
Yachtdreef, Gent

© Leontien Allemeersch

© Leontien Allemeersch

© Leontien Allemeersch