19:30 De foyer gaat open, welkom voor een drankje.

Train to Busan

20:30 Welkom aan boord van deze nachttrein met drie horrorfilms op de sporen! Houd uw ticket bij de hand! Eerste halte: net toen het zombie genre zonder stoom kwam zitten, verraste Yeon Sang-ho eenieder met zijn Train to Busan. Een strak geregisseerde film vol actie met Gong Yoo en Ma Dong-seok, gekend voor wie de Koreaanse cinema de laatste jaren een kans heeft gegeven.

Sang-ho Yeon, 2016, 118’, OV: Koreaans / OT: Engels

Creep

22:30 Blijven zitten? Tweede halte van de Nightmare Express: met Creep spelen we een beetje vals, de London Underground is immers geen trein, maar wist u dat de eerste metro’s ook gewoon treinen gebruikten? Deze horror onthult meer gruwelijke en schokkende geheimen die zich daar verschuilen. Na deze film kijkt u met lichte achterdocht naar deze wel zeer donkere tunnels.

Christopher Smith, 2004, 85’, OV: Engels / OT: Nederlands

Horror Express

00:30 De eindhalte van Ciné Rio’s nachttrein – voor wie het haalt – is het heerlijk klassieke Horror Express, geïnspireerd op hetzelfde kortverhaal als The Thing! Een buitenaardse en boosaardige entiteit komt meer dan alleen kaartjes knippen op een Trans-Siberische locomotief in 1906. Aan boord bevinden zich gelukkig Telly ‘Kojak’ Savalas, Peter Cushing én Christopher Lee die mee de sfeer oproepen van de befaamde Hammer-horror.

Eugenio Martín, 1972, 90′, OV: Engels / OT: Engels

Georganiseerd door Ciné Rio in samenwerking met Kuru en Offscreen.

© Horror Express