12 maart 2021 – 13 maart 2021

Kunstenplatform PLAN B: Lancering publicatie Veldwerk 2020/21

In maart 2020, net voor het begin van de eerste lockdown, ging de eerste editie van Veldwerk van start. Een bewogen jaar later is er een publicatie waarin we de acht ondersteunde onderzoeksprojecten presenteren, inclusief een bescheiden online lancering op vrijdag 12 maart. Op zaterdag 13 maart kan je deze gratis publicatie ophalen op drie locaties in Gent (de Koer), Brussel (ALLEE DU KAAI) en Antwerpen (Samenschool).

Aan dit collectief onderzoekstraject buiten de stad werkten acht kunstenaars/collectieven mee: Inés Ballesteros & Michela Dal Brollo, Pim Cornelussen, Ciel Grommen & Maximiliaan Royakkers, Max Pairon, Sibran Sampers, Maxime Vancoillie, Maite Vanhellemont en Bert Villa. Een jaar lang onderzochten ze elk op hun eigen manier de niet-stedelijke ruimte als drager van betekenissen; als voedingsbodem voor een praktijk die in verbinding staat met haar omgeving, de inwoners en de thema’s die er leven.

Na een uitgebreide documentatie op de website, brengen we deze projecten nu ook samen in een publicatie. Om ze te documenteren en open te stellen, maar ook om erover te reflecteren. Wat delen deze processen en waarin verschillen ze? Hoe gaan beloftevolle hedendaagse kunstenaars om met artistiek onderzoek buiten de stad? Niet als definitieve terugblik of statisch interpretatiekader, maar als één mogelijke invalshoek in de complexe veelzijdigheid van de acht projecten.

 

PROGRAMMA

Vrijdag 12.03
Unboxing event met livestream
Op vrijdag 12 maart gaat het PLAN B-team de dozen met publicaties ophalen bij de drukker. Hoe ziet de Veldwerk-publicatie er werkelijk uit? Is de afloop correct afgesneden, en blijkt het ook effectief de juiste papierkeuze? Ontdek het samen met het PLAN B-team tijdens de officiële unboxing ceremonie.

Praktische info
19:00 – 19:15
Gratis
Via deze ZOOM-link.

Zaterdag 13.03
Publicatie pick-up
Wil je als eerste de publicatie in handen? Dan kun je deze gratis op een van de onderstaande locaties ophalen in Gent, Brussel en Antwerpen, mits reservering.

Praktische info
11:00 – 18:00
Gratis, reservatie verplicht
Kies je tijdslot
Hier voor Gent in de Koer
• Hier voor Antwerpen in Samenschool
• Hier voor Brussel in Allee du Kaai
Kom je langs met meerdere personen? Schrijf je dan elk apart in.

Vanaf zondag 14.03
Levering aan huis
Niet in de mogelijkheid om je publicatie zelf op te pikken? Dan leveren we tussen vanaf zondag 14 maart een publicatie aan huis. Verpakt in een persoonlijke gespreksverpakking op de dorpel, of via de post.

Praktische info
Reserveer voor 15.03 je levering aan huis hier.
Wil je bestellen voor de post? Dan betaal je €4,80 leveringskosten.

Meer informatie: www.kunstenplatformplanb.be