25 april 2021

Keenroh Gevleugeld

OORT en de Koer organiseren de online concertenreeks Gevleugeld. Zeven opeenvolgende zondagen laten we jong jazztalent los op een vleugelpiano.

In Keenroh gaan fluitist Jan Daelman en pianist Thijs Troch op zoek naar een klimaat waarin hun improvisaties zich onbegrensd kunnen ontwikkelen tot spontane maar volwaardige composities. Door hun ongewone bezetting en door de experimentele wijze waarop het duo hun instrumenten benadert, beschikken ze over een uniek scala aan klanken die vaak als uitgangspunt dienen voor hun improvisatorische concepten.

De ideeën die de basis vormen voor de muziek van dit duo zijn organisch voortgevloeid uit een muzikale en extra-muzikale interactie die zich de voorbije jaren heeft ontwikkeld tussen beide muzikanten. Ze zijn het resultaat van een gemeenschappelijk denken dat zich laat kenmerken door een normoverschrijdende benadering van het veelal mathematische karakter van jazz muziek en door de aanwezigheid van een traditie die geworteld is binnen de vrije improvisatie muziek en free jazz.

Keenroh won in 2014 de prijs van Jong Jazztalent Gent, de wedstrijd voor jonge beloftevolle bands die Gent Jazz Festival organiseert. Juryvoorzitter Simon Korteweg: “Direct na het ontstaan van de jazz heeft Louis Armstrong al bewezen dat het spelen van duetten tot adembenemende muziek kan leiden. Wij denken dat het duo Keenroh over het talent en het doorzettingsvermogen beschikt om deze manier van muziek maken een spannende en eigentijdse invulling te geven.”

Samen met Klara.
Met steun van de stad Gent, de Vlaamse Overheid en Kintpianos.

 

Volg de livestream op zondag 25 april om 10:00 via Facebook.