11 maart 2017

In order of appearance Tentoonstelling

18:00 FASE

Dennis Tyfus
Benoît Félix
Anne Marie Sampaio & Achiel Buyse
Annabel Lange
Frederik Leroux & Heleen Van Haegenborgh
Helena Dietrich
Peter Morrens
Köhn
The Singing Painters
Robbert&Frank Frank&Robbert
Other Robots
Dj IJf

In order of appearance is een audiovisuele, performatieve tentoonstelling gecureerd door Zwart Wild in de ruimtes van De Koer te Gent. Twintig kunstenaars brengen acties en ingrepen op de site. We vroegen hen om nieuw werk te maken, of werk te herdefiniëren binnen het opzet van de tentoonstelling.

Het karakter van de tentoonstelling haakt in op het verleden van de site die een eeuw geleden bekend stond als “Cinema Rio”. We refereren naar de oorspronkelijke effecten van cinema: stunts, transformaties, slow en fast motion, verdwijningen, sensualiteit, en agressie. De focus ligt niet op het narratief, maar op effectbejag, de strijd om de aandacht, de agitatie van de toeschouwer.
De verschillende performances kondigen zich aan door de opstelling die wacht op activering. De acties waaien uit over de site, overlappen deels en lokken de toeschouwer langs verscheidene kanten. De kunstenaar eist het publiek op, en even plots als de actie begon is deze verdwenen.

We laten de loop van de avond beleven als een intense montage van attracties. Het publiek wordt als in een long take doorheen de tentoonstelling gestuwd. In één beweging, via de gang, langs de ruwbouw, voorbij het café, door de cinemazaal tot op het podium. Op die route wordt de blik van de toeschouwer voortdurend afgedwongen.

Zwart Wild op De Koer
Met steun van Stad Gent, KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent, LUCA School of Arts, Vedett