In de lente van 2021 komt schrijver A. Boute tot de vaststelling dat er een verbond bestaat tussen de walvis en koeien. Dit verbond zou zijn oorsprong vinden in de prehistorie op de raaklijn tussen de zee en het land. Sindsdien houden ze contact op telepathische wijze. A. Boute vindt aanwijzingen hiervan in het geloei en de liefelijk starende ogen van beide zoogdieren, zonder hun melk uit het oog te verliezen. De voorouders hebben sindsdien geen fysiek contact meer gehad, twijfels en valse waarheden vertroebelen hun innige band. Koeien en walvissen begonnen elkaar als onbekend te ervaren. Monsterachtige verhalen staken de kop op. Binnenkort zoekt de Walvis opnieuw contact met zijn voorouders.
In het weekend van 3 en 4 juli vaart een walvis van Brussel over Antwerpen naar Gent. In de buik van de walvis improviseert een groep dwarse muzikanten voor een zwerm reigers, het riet en de toevallige passanten. Met Audrey Lauro, Hendrik Lasure, Lynn Cassiers, Louise Van Den Heuvel, Farida Amadou, Gerard Herman, Rudy Trouvé, Teun Verbruggen, Nicolas Kummert, Alan Van Rompuy, Maya Mertens, Micha Volders, Planète Concrète, Niels Van Heertum, Hanne De Backer, Stan Maris, Jean D.L., Elisabeth Klinck, Cézar De Sutter, Eric Thielemans en Lucas Schreel.
Plan je fietstocht of pick-nick langs de oever en geniet mee van ‘In de buik van de stad: een walvis’. Meer info en omwegen vind je hier.
In het kielzog van de Walvis maken Les Voizines een mega-zine, schrijft Antoine Boute over het oeroude verbond tussen koeien en walvissen en verfilmt Kris Verdonk het schouwspel.
Dit project is een co-creatie van Werkplaats Walter, Dear pigs, Futurefarmers, de Koer en een uitdijende groep walvisvaarders. Met steun van Vlaanderen en Polsslag Brussel.