18 oktober 2023

In de Buik van de Stad: een Walvis muziek

→ Tickets (pay what you can €4 - €7 - €10 - €20 incl. LP)

19:30 De foyer gaat open, welkom voor een drankje!

20:00 Op zoek naar contact met zijn voorouders voer een walvis van Brussel over Antwerpen naar Gent. In de buik van de walvis improviseerde een groep dwarse muzikanten voor een zwerm reigers, het riet en de toevallige passanten. Dat avontuur werd vastgelegd op een kortfilm door Kris J.Y. Verdonck (2022, 19’)

20:45 Naast de kortfilm werd ook een dubbelelpee uitgebracht op dubbelelpee waarvan een delegatie walvisvaarders ze muzikaal komt voorstellen. Improset door Azertyklavierwerke, Hanne De Backer, Teun Verbruggen, Rudy Trouvé en Micha Volders.

De LP kan je ter plekke verkrijgen. Vergezeld van een ticket voor de avond, is de LP ook op voorhand te koop aan een mooie korting!

In de lente van 2021 komt schrijver A. Boute tot de vaststelling dat er een verbond bestaat tussen de walvis en koeien. Dit verbond zou zijn oorsprong vinden in de prehistorie op de raaklijn tussen de zee en het land. Sindsdien houden ze contact op telepathische wijze. A. Boute vindt aanwijzingen hiervan in het geloei en de liefelijk starende ogen van beide zoogdieren, zonder hun melk uit het oog te verliezen. De voorouders hebben sindsdien geen fysiek contact meer gehad, twijfels en valse waarheden vertroebelen hun innige band. Koeien en walvissen begonnen elkaar als onbekend te ervaren. Monsterachtige verhalen staken de kop op. Hoe de tocht in 2021 verliep, lees je hier.

In samenwerking met Werkplaats Walter, Dear pigs en Futurefarmers.