01 juni 2023

HARTFELD + Ikaro muziek

Reeds meer dan 20 jaar staat de jazz-, pop- en muziekproductie-opleiding aan het KASK & Conservatorium in Gent bekend als een broedplaats voor nieuw, jong en muzikaal talent. Ter voorbereiding van het jaarlijks afstudeerfestival ‘Graduation Mastersounds’ in de Minardschouwburg en De Centrale worden studenten – uit de eerste master – geacht zelf een concert buiten de schoolmuren in Gent te organiseren. De Koer kent evenzeer een rijke geschiedenis aan jazzconcerten van alle allooi en biedt graag podium aan dit jong en aanstormend geweld. Kom kennismaken met HARTFELD en Ikaro.

19:30 Deuren open, welkom voor een drankje!

20:00 HARTFELD is een jong en beginnend kwartet onder leiding van Toon Putteman met muzikanten Ruben Verbeeck (Contrabas), Arnaud Guichard (Tenorsax) en Elias D’Hooge (Piano). Toon studeert momenteel onder Lander Gyselinck aan het Conservatorium van Gent. Hij gebruikt deze samen met o.a. Steve Lehman, Vijay Iyer, Thelonious Monk en Paul Motian als inspiratiebronnen voor frisse eigen composities met een impressionistisch kantje. Maar ook om bestaande traditionele jazz songs in een nieuw jasje te steken. Improvisatie en communicatie is waar ze in uitblinken en staat op de voorgrond om deze muziek tot leven te brengen. 

Ikaro

Ferre Heyvaerts brengt de band Ikaro mee met topmuzikanten Bartas Boots, Cedric Haeck, Kamiel Bossuyt, Nele Vernaillen en Oya Bakiroglu. Samen met Ikaro neemt hij het publiek mee op muzikale reis waarin de verschillende invloeden die hem hebben gevormd doorheen zijn muzikale carrière en dan specifiek uit de jaren op het Conservatorium aan bod komen. Van New Orleans tot Metal en alles ertussenin. 

In samenwerking met KASK & Conservatorium

 

vrije bijdrage

©Ikaro