13 mei 2023

Grasvelden en Slootkantjes feest

De zomer nadert en de Koer staat in bloei. We sluiten het voorjaar af met een zonnig feest! Start mee in de tuin met zelfgemaakte ijsjes en dansende kippen op hun stok. Erna schuiven we aan tafel voor een heerlijk diner en duiken we samen de slootkant in!

de Koer is Open – Gratis toegang

15:00 Overdag verwelkomen we iedereen om onze tuin in bloei te vieren. Verpozen, uithangen en wegzakken op je favoriete binnenplaats. De avonturiers kunnen ook proeven van heerlijke ijsjes met kruiden uit de tuin. Elk uur start een rondleiding doorheen de site.

15:00 Open Decks met DJ Olibol. Bring your own vinyl record!

16:00 De wereld is te vangen in beelden. Alles om ons heen proberen wij in hapklare stukjes informatie tot ons te nemen en met elkaar te delen. Beeldbrokjes vliegen onze planeet over. Maar hoeveel beelden we ook binnenkrijgen, met verbeelding heeft het weinig te maken. Menzo Kircz maakte dit zijn doorlopende onderzoek, een zoektocht naar een gezamenlijke taal, een gezamenlijke manier van verbeelding. Hij creëert hiervoor een kleine, poëtische wereld om in te verdwalen. In Onduidelijke Correspondenties schuif je aan tafel, om de dingen die er altijd al waren te gaan herbeleven, een nieuwe taal te ontwikkelen, de verbeelding kracht te geven.

Charlène Darling - © Flore Bleiberg

17:00 Een mysterieuze ode aan maandag en een straight forward omarmen van eenzaamheid. Maak kennis met de hartverwarmende klanken van Lou “Blue” Djinn. Met simpele drums, banjo en lo-fi looped recordings neemt ze je mee in haar solitaire klankwereld. Uitzonderlijk op het podium, en bij deze dan ook niet te missen.

18:00 Heerlijke lo-fi beats en stemkleuren die klinken als een 16mm-film die zich een weg banen door een nazomers landschap. Charlène Darling verleidt je met haar klanken, even uitgepuurd verrassend als harmonieus gearrangeerd.

19:00 Schuif mee aan tafel voor het avondmaal (€10).

20:00 Porcelain id is het pseudoniem waaronder Hubert Tuyishime idiosyncratische songs op de wereld loslaat. Hun onmiddellijk herkenbare stijl wordt gekenmerkt door rauwe, emotionele vocals met persoonlijke teksten over identiteit, gender en racisme. Eerlijk, woedend, verliefd, hoopvol, hartverscheurend en breekbaar in alle kleuren.

20:45 Muzikale experimenten gedreven door viool, synthesizers, stem en samplingtechnieken zorgvuldig samengesteld tot klanklandschappen. Ugne&maria creëeren eindeloze stromen, even ingewikkeld als rustgevend, die zinderen tot diep in de nacht.

Porcelain id