22 mei 2024

Generations: C’è ancora domani film

→ Tickets (€6 / kansentarief €1,2)

13:00 De foyer gaat open, welkom voor koffie!

13:30 Via cinema brengen we twee generaties dichter bij elkaar. Jong en minder jong kijken samen naar een film. Nadien nodigen we hen uit in het café voor een drankje en knabbel. Met de film als vertrekpunt wordt een informele conversatie opgestart. Wat vonden ze van de film? Welke linken leggen ze? Hoe verhouden ze zich tot een welbepaald thema? En tot elkaar? Meer informatie vind je op de website van Sphinx Cinema.

Met deze filmnamiddag willen we senioren en studenten samenbrengen. De plaatsjes in de zaal zijn bedoeld voor deze groepen. We trakteren ook op koffie en taart!

© C'è ancora domani

C’È ANCORA DOMANI (2021)
Italië, 1946. In het naoorlogse Rome leidt Delia een leven onder de tirannie van haar gewelddadige echtgenoot Ivano. Wanneer ze een mysterieuze brief ontvangt, beseft ze dat het nog niet te laat is om voor zichzelf te kiezen.

Een van de grootste Italiaanse hits ooit (meer bezoekers dan Barbie en Oppenheimer) is een gedurfde dramedy met ontroerende dans uitspattingen. In beeldschoon zwartwit waan je je in een ver verleden waar (sommige) Italiaanse macho’s hun donna’s maar weinig ruimte gunden. Een steeds minder houdbare situatie, ook voor hoofdpersonage Delia.

Een pakkende debuutfilm, met regisseur Paola Cortellesi ook zelf in de magistrale hoofdrol. Met een stevige geut humor en tegelijk een schaamteloos klassiek melodrama dat toch brandend actuele thema’s aanhaalt.

Paola Cortellesi, 2021, 118’, OV: Italiaans/ OT: Nederlands en Frans.

Georganiseerd door Sphinx Cinema in samenwerking met Ciné Rio.