30 oktober 2022

Gekke griezels kinderfilm

12:30 Deuren open, welkom voor een lekkere limonade!

13:00 Om helemaal in de griezelsferen te komen stempelen we met patatjes ons eigen spookkleed! Neem een oud, wit t-shirt mee en vermom jezelf als de grootste griezel.

14:30 Griezel met ons mee en beleef een bangelijk avontuur! Een reeks unieke animatiefilmpjes met vreemde wezens, speelse spookjes én dappere diertjes staat op jou te wachten. Voor wie zijn griezeligste kleren aantrekt, zal er iets spannend lekkers zijn!

Georganiseerd door Ciné Bambino, in het kader van de 6de editie van FilemKING, het filmfestival voor én door Kinderen.

 

Tickets
€5 / kansentarief €1
Programma

I’M NOT AFRAID!

Een film voor de kleintjes over angst en moed en de ontdekking dat er veel dingen zijn waar je niet bang voor hoeft te zijn als je maar begrijpt wat het is. ECFA genomineerd in Hamburg’s Kortfilmfestival Mo & Friese!

Marita Mayer, Noorwegen, 2022, 7′.

A WONDERFUL DAY

Een doodgewone dag wordt bijzonder vol avontuur en lekkere pannenkoeken voor de spitsvondige heks en haar kat! Een grappige film gemaakt in de traditie van de Letse klei-en poppenanimatie.

Letland, 15′.

NOT TODAY

Mammie, een frêle oud maar vriendelijk vrouwtje heeft al een tijdje geen bezoek meer gehad. Wanneer op een dag de Dood aanklopt, besluit ze dan ook wat plezier te hebben. Eén ding is duidelijk: ze zal vandaag niet sterven! Een minimalistische animatiefilm met sobere schetsen, maar groots effect.

België, 2018, 5′.

LITTLE TWINKLE SMILE

Een verhaal over een heks die Twinkle Smile heet en haar monsterlijke vrienden: zombies, vampieren, weerwolven, geesten. Ze komen allen samen, elke maand bij volle maand om hun strafste toeren te laten zien.

Kroatië, 2017, 5′.

MORA MORA

De kleine Mora zinkt weg in een eindeloze zee. Wat op een eilandje lijkt, blijkt een drijvende piano te zijn – haar tijdelijke redding. Omdat ze ontdekt dat ze de wind kan oproepen door op de pianotoetsen te drukken, begint Mora aan een reis door een slapende wereld…

Jurga Seduikyté, Litouwen, 2021, 10′.

THE TURNIP

Gebaseerd op het Slavische sprookje, dat al eeuwenlang wordt verteld vanuit het standpunt van de boeren toen zij zich bezighielden met het verbouwen van groenten. Het gaat over eigendom, samenwerking en verraad.

Piret Sigus & Silja Saarepuu, Estland, 2022, 7′