04 december 2019

g a b b r o + The Bureau Of Atomic Tourism Muziek

20:00 g a b b r o
Hanne De Backer’s baritonsaxproject, hanteerde een relatief eenvoudig duo-concept voor het titelloze debuutalbum dat ze uitbracht samen met Marc De Maeseneer. Dat wordt nu op z’n kop gezet voor opvolger Granular. Voor deze plaat werd g a b b r o uitgebreid tot een kwartet met goed gezelschap van experimenteel bassist Raphael Malfliet en de al even opvallende vocaliste Agnes Hvizdalek. Granular combineert studio-opnames met opnames van het Summer Bummer Festival in 2018, en zet in op fragmentering, aandacht voor detail en een spel van klank en ruimte dat de luisteraar best ondergaat zonder verwachtingen. Het resultaat is immers een opvallend originele inkijk in een universum vol ongewone technieken, met opnieuw een evenwicht van het persoonlijke en een radicale openheid, waardoor de korrels uit de titel uitgroeien tot een breed, organisch geheel.
Voor de release-tour in december wordt ze opnieuw bijgestaan door Agnes en Raphael en komt ook de geweldige Noorse trombonist Henrik Munkeby Nørstebø hen vervoegen.

Hanne De Backer: baritonsax
Agnes Hvizdalek: vocals
Raphael Malfliet: el. bas
Henrik Munkeby Nørstebø: trombone

21:00 THE BOAT / The Bureau Of Atomic Tourism
Een sextet dat met het hoofd naar beneden de vrije improvisatie induikt. Alle conven­ti­o­nele opvattingen over muzikale begrippen als melodie, harmonie en ritme gaan daarbij vlot overboord. De frontsectie met trompet­tist Magnus Broo en saxofo­nist Jon Irabagon put uit een breed palet van stijlen – van gespierde solo’s tot subtiele technieken. Gitarist Julien Desprez laat daarop zijn instru­ment op mysteri­euze wijze zingen.

Ingebrigt Håker Flaten: bas
Magnus Broo: trompet
Jon Irabagon: saxofoon
Jozef Dumoulin: Fender Rhodes
Julien Desprez: gitaar
Teun Verbruggen: drums

 

Tickets
VVK €8 / ADD €10 / UiTPAS kansentarief €1,60

Beeld: Laurent Orseau