02 mei 2021

Frank Oliver James en Cedric de Lat Gevleugeld

OORT en de Koer organiseren de online concertenreeks Gevleugeld. Zeven opeenvolgende zondagen laten we jong jazztalent los op een vleugelpiano.

Frank Oliver James (piano) zette zijn eerste grote stap in de muziekwereld op zijn 18. Hij besliste dat zijn passie groot genoeg was om er zijn beroep van te maken. Na een een jaar op de Brusselse Kunsthumaniora en 5 jaar op het conservatorium te Gent, behaalde hij met glans zijn master in de muziek. Onder de vleugels van meesters zoals: Eric Vermeulen, Christian Mendoza, Pieter Van Malderen, … en in groepen als Radja Ravi, Nature Heaten en Shht, … deed Frank de ervaring op die hem de muzikant maakt die hij vandaag is.

Op datzelfde Concervatorium genoot ook Cedric De Lat (trompet) een opleiding. Na 8 jaar muziekschool onder leiding van Lode Mertens besliste ook hij om van muziek zijn job te maken. Zijn muzikale smaak en techniek werden gekleurd door masterclasses van Christian Scott, Bojan Z, Steve Coleman, … Ervaring deed Cedric op in bezettingen zoals het Ghent Youth Orchestra, Jake Walker, Grand Picture Palace enzovoort. 

De muziek die zij vandaag voor jullie zullen spelen is een combinatie van vroeger en nu, van comformiteit en tegendraadsheid en voor jong en oud.

Samen met Klara.
Met steun van de stad Gent, de Vlaamse Overheid en Kintpianos.

 

Volg de livestream op zondag 2 mei om 10:00 via Facebook.